The New York Times: Украйна променя военната си стратегия с нови оръжия

Pan.bg 14 авг 2022 | 12:37 views (898) commentaries(0)
img
пан.бг
Украйна променя военната си стратегия с нови оръжия - NYT
Катерина Тищенко — неделя, 14 август 2022 г., 00:13 ч.

Система за противовъздушна отбрана HIMARS, снимка от Getty Images

След като получи нови далекобойни оръжия, Украйна променя военната си стратегия.

Източник: The New York Times

Подробности: Изданието отбелязва, че от пролетта до лятото украинските войски са били обстрелвани от руска артилерия в Източна Украйна, като постепенно са губели позиции до 200 войници на ден в неравни битки.

Буквално: "Но през последните седмици Украйна промени стратегията си с нови оръжия и успя, поне засега, да забави напредъка на Русия."

„Нанасяйки удари дълбоко в тила на врага, украинците изчерпват бойния потенциал на Русия, забавят нейното настъпление на изток и създават нови уязвими места на юг.

Повече подробности: NYT отбелязва експлозии в авиобаза в окупирания Крим и бомбени атентати на мостове в района на Херсон.

„Тази стратегия изглежда дава определени резултати. Въпреки че украинската армия не е постигнала сериозни териториални придобивки, тя успя да забави настъплението на Русия през страната, поне за момента, и да спре тежките загуби, които Украйна понесе в последните месеци“, пише изданието.


В същото време се отбелязва, че руските военни все още разполагат с достатъчно сили, за да продължат настъпателните операции.

„Усилията на Украйна на юг не са толкова промяна на подхода, колкото разширяване с нови оръжия с по-голям обсег на стратегията, приета в началото на войната и предназначена да изравни игралното поле с Русия. Тъй като руската армия далеч надхвърля силите на Украйна по отношение на числеността на войските, оръжията и боеприпасите, украинските въоръжени сили трябваше да бъдат иновативни и гъвкави“, се казва в статията.

Авторите отбелязват, че Украйна се надява да започне повратна точка във войната на юг, особено в района на Херсон.

„Украинският път, който с всеки изминал ден става все по-очевиден, се състои в нанасяне на удари, които подкопават способността на Москва да поддържа разположените от нея сили на фронта“, пише изданието.


източник

украинска правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка