Среща на Путин с представители на военно-промишления комплекс

Pan.bg 21 сеп 2022 | 01:20 views (631) commentaries(0)
img
пан.бг
Среща на Путин с представители на военно-промишления комплексВчера Владимир Путин проведе среща с представители на военно-промишления комплекс на индустрията. Президентът отбеляза, че руското оръжие в Украйна показва висока ефективност и успешно се противопоставя на западното.

Държавният глава също така подчерта необходимостта от изучаване на оборудването на НАТО и усъвършенстване на местните разработки "където е необходимо".

Путин добави, че предприятията също така трябва "възможно най-скоро да осигурят доставката на необходимите оръжия и оборудване за войските, оръжия за унищожение".

За оценката на работата на отбранителната индустрия

„Днес, предвид ситуацията, предизвикателствата и заплахите, пред които е изправена нашата страна, предприятията от отбранителната промишленост работят в напрегнат, интензивен режим. Трудовите колективи бързо решават нестандартни задачи, преструктурират производството, подобряват продуктите, въз основа на опита на реални военни операции."

В същото време самите представители на индустрията отиват на първа линия: "Аз <...> искам да им благодаря за това. Това не е просто отговорно отношение към бизнеса. Това е героизъм до известна степен и това прави огромен принос за подобряване на военната техника, използвана в хода на военните действия“.
За ефективността на руските оръжия

„Руските оръжия, използвани по време на операцията, показват висока ефективност. Домашното оборудване „ефективно се противопоставя на западните модели оръжия“, въпреки факта, че „всъщност всички запаси от арсенали на НАТО са хвърлени в подкрепа на сегашния режим в Киев“.

В същото време руските оръжейници трябва да изучават западните образци: „Ние трябва и можем да ги изучаваме <...>, да повишаваме качествено нашите възможности и въз основа на натрупания опит да подобряваме, където е необходимо, нашето оборудване, нашето оръжие.
За задачите на отбранителната промишленост

Сега руският военно-промишлен комплекс трябва „в най-кратки срокове да увеличи производствените си възможности, да натовари максимално оборудването, да оптимизира технологичните цикли и без компромис с качеството да намали времето за производство“. Предприятията също така трябва „да осигурят доставката на необходимите оръжия и оборудване на войските, оръжия за унищожение възможно най-скоро“.

Освен това в отбранителната промишленост е необходимо да се изпълнят напълно всички програми за заместване на вноса, които „някъде на други места <...> не са толкова важни и не толкова съществени“: „Но тук е необходимо“.
За износа на оръжие

Руската „отбранителна индустрия“ не само има огромен принос за укрепване на сигурността на страната – тя „заемаше и продължава да заема силни позиции на световните оръжейни пазари“. Нещо повече, само за шест месеца на тази година, "въпреки всички обстоятелства, които са добре известни на всички", тя изпрати в чужбина продукти на стойност над 6 милиарда долара.

източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка