ISW: Обявената от Путин мобилизация засега няма да повлияе на хода на войната

Pan.bg 22 сеп 2022 | 10:40 views (488) commentaries(0)
img
пан.бгISW: Обявената от Путин мобилизация засега няма да повлияе на хода на войната
Анастасия Калатур — четвъртък, 22 септември 2022 г., 07:55 ч.


СНИМКА: GETTY

„Частична мобилизация“ в Руската федерация няма да повлияе на хода на войната през следващите месеци.

Източник: Американски институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: Твърди се, че съобщението на руския президент Владимир Путин от 21 септември за „частична мобилизация“ отразява много от проблемите, пред които е изправена Русия при нейното несигурно нахлуване в Украйна и които Москва едва ли ще успее да разреши през следващите месеци.

Заповедта на Путин за мобилизиране на част от "обучения" резерв на Русия, тоест хора, които са отбили задължителна военна служба, няма да създаде значителна руска бойна сила през следващите месеци. Това може да е достатъчно, за да се запази сегашното ниво на руските въоръжени сили през 2023 г. чрез компенсиране на руските загуби, въпреки че това не е очевидно.

По този начин частичната мобилизация няма да лиши Украйна от възможността да освободи повече от окупираната си територия през зимата и през цялата зима.

Не е ясно каква част от руския резерв вече е прехвърлен за бойни действия в Украйна.

Руската армия вероятно е извикала най-боеспособните резерви по време на тази предвоенна мобилизация, което предполага, че настоящата частична мобилизация ще започне с участието на по-малко боеспособен персонал от самото начало. Руските резервисти първоначално са слабо обучени и не преминават преквалификация след края на срока на наборната служба. Задължителната военна служба в Русия продължава само една година, което дава на наборниците малко време за обучение. Липсата на повторно обучение след този първоначален период ускорява деградацията на придобитите войнишки умения с течение на времето. Малцина руски резервисти, освен тези, които в момента служат в Украйна, имат боен опит.

Предистория: На 21 септември руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация на руснаците. На военна служба ще подлежат само граждани, които са в запаса, те ще преминат допълнително обучение, като се вземе предвид войната в Украйна.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка