Путин командва директно генералите и затова командната структура е неработеща

Pan.bg 22 сеп 2022 | 20:13 views (342) commentaries(0)
img
пан.бгПутин пак дава заповеди на генерали, руснаците не са единни и търсят виновните за пораженията - CNN
Альона Мазуренко — четвъртък, 22 септември 2022 г., 18:43 ч.

ШОЙГУ И ПУТИН, GETTY IMAGES

Руският президент Владимир Путин все още дава заповеди директно на генералите на място, а руските военни нямат единство за това как да се изправят срещу украинските защитници.

Източник: CNN

Подробности: Руската армия е разделена относно това как най-добре да се противопостави на успеха на Украйна на бойното поле, според множество източници, запознати с американското разузнаване.

Отбелязва се, че Москва е била в отбрана както на изток, така и на юг от Украйна.

Според два източника, запознати с американското и западното разузнаване, самият руски президент Владимир Путин дава заповеди директно на генералите в полето, изключително необичайна управленска тактика в съвременната армия, която според тези източници намеква за неработеща командна структура.

Прихванати разузнавателни данни записват руски офицери, които се карат помежду си и се оплакват на приятели и роднини у дома, че решенията се вземат от Москва.

Множество източници, запознати с американското разузнаване, казаха, че има значителни разногласия относно стратегията, като военните лидери се борят да постигнат съгласие къде да съсредоточат усилията си за укрепване на отбранителните линии.

Пораженията на Русия на бойното поле и обявената мобилизация предизвикаха разцепление, а властите в Москва се опитват да намерят виновниците за резкия обрат в съдбата на Русия.

По-конкретно, представители на Кремъл се опитват да прехвърлят вината от Путин на руските военни.

Американски и западни служители смятат, че Русия е ограничена в способността си да даде стратегически важен отговор на контранастъпателните операции на Украйна.

Дори след обявяването на частична мобилизация официални лица са скептични, че Русия може бързо да разположи голям брой войски в Украйна.

Русия отговаря на напредъка на Украйна с атаки срещу критична инфраструктура като язовири и електроцентрали - атаки, които САЩ разглеждат като "отмъщение".

Дори ако Москва може да увеличи броя на своите войници, ще й бъде трудно да обучи, оборудва и интегрира тези войски в съществуващите части. И дори да реши някои краткосрочни проблеми с персонала, вероятно няма да има висококачествени новобранци.

Според високопоставен служител на НАТО "като цяло Русия в момента е в отбрана. Украйна има инициативата, принуждавайки Русия да предприеме временни мерки, просто за да избегне по-нататъшни загуби".


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка