Ройтерс: Икономическите загуби на Германия през 2022 г. ще възлязат на 60 млрд евро поради цените на енергията

Pan.bg 23 сеп 2022 | 00:10 views (190) commentaries(0)
img
пан.бгРойтерс: Икономическите загуби на Германия през 2022 г. ще възлязат на 60 милиарда евро поради цените на енергията
© Sean Gallup/Getty Images
Вицеканцлерът, министър на икономиката и опазването на климата на Германия Роберт Хабек каза, че Германия е принудена да купува енергийни ресурси на скъпи цени

БЕРЛИН, 22 септември. Германският вицеканцлер, министър на икономиката и опазването на климата Роберт Хабек заяви, че икономическите загуби на страната през 2022 г. ще възлязат на €60 милиарда, а през 2023 г. - €100 милиарда в резултат на високите цени на енергията. Това съобщи Ройтерс в четвъртък.

Според него Хабек обясни, че Германия е принудена да купува енергийни ресурси на скъпи цени. В същото време, според Reuters, страната трябва да използва пълноценно фискалната политика, за да подкрепи икономическата активност в Германия. В същото време ръководителят на германското министерство на икономиката подчерта, че германският канцлер Олаф Шолц планира да сключи договори за доставка на втечнен природен газ (LNG) за Германия по време на посещението си в ОАЕ през идния уикенд.

Енергийната криза в Европейския съюз (ЕС) се влоши в началото на юли, когато настъпиха първите прекъсвания на доставките на газ от Русия за редица страни от ЕС, включително проблеми с поддръжката на турбините за газопровода "Северен поток" поради ограничения. След това Европейската комисия призова страните от ЕС да се подготвят проактивно за пълно спиране на доставките на газ от Русия и да приведат в действие план за доброволно намаляване на потреблението на гориво от всички държави от общността с 15% за периода от 1 август 2022 г. до 31 март 2023 г.

Вестник Bild, позовавайки се на прогнозите на Германската жилищна асоциация, съобщи, че увеличението на цените на електроенергията в Германия ще бъде по-забележимо за потребителите през 2022 г., отколкото се смяташе досега. Асоциацията предложи допълнителните разходи за домакинства, състоящи се от един човек, да бъдат 2700 евро на година и 5000 евро за четирима.


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка