Русия ще изпраща мобилизирани бивши бойци от ОМОН и СОБР в частите на Националната гвардия

Pan.bg 23 сеп 2022 | 05:28 views (472) commentaries(0)
img
пан.бг


Държавната дума на Русия ще разгледа възможността за изпращане на мобилизирани бивши бойци от ОМОН и СОБР в частите на Националната гвардия

Мобилизираните военнослужещи от запаса с опит в ОМОН или СОБР ще могат да продължат да служат в частите на руската гвардия, а не на въоръжените сили, ако желаят. Съответният законопроект ще бъде разгледан от Държавната дума.
Според ръководителя на комисията по информационна политика на Държавната дума Александър Хинштейн руската гвардия е подала заявление със съответната инициатива, предлагайки да се разгледа възможността за служба в редовете на отдела на СОБР и ОМОН военнослужещи, мобилизирани от резерва. Освен това се предлага да им се осигури правото да сключват краткосрочни договори не само за военна, но и за правоохранителна служба в Националната гвардия. Това обаче няма да е задължително, бившите силоваци могат да изберат да служат в армията, ако желаят.

Заедно с колегите от Рогсвардия и други ведомства ние още по-рано започнахме да разработваме инициативи, които ще ни позволят да изпратим военнослужещи, мобилизирани от резерва с опит в полицията или полицейските специални части, както и във вътрешните войски, за по-нататъшна служба в руската гвардия

- каза Хинщайн.

Междувременно от Министерството на отбраната уточниха, че есенното повикване за спешна военна служба няма нищо общо с текущата мобилизация, то ще се проведе отделно планово. Всички наборници, независимо от ВУС, ще служат на територията на Русия, изпращане в зоната на СЗО няма да има. В същото време всички наборници, чийто срок на служба е изтекъл, ще бъдат уволнени и изпратени по местоживеене.

За есенния набор е предвидено да бъдат извикани 120 000 войници, което напълно задоволява нуждите на Министерството на отбраната, дори като се вземе предвид специалната операция в Украйна.

източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка