ГЩ на Украйна: Ето къде Русия планира да изпрати новите мобилизирани

Pan.bg 23 сеп 2022 | 16:19 views (427) commentaries(0)
img
пан.бг

Генералният щаб на въоръжените сили разказа къде Русия планира да изпрати мобилизираните
Катерина Тищенко — петък, 23 септември 2022 г., 15:17 ч.
30953
Алексий Громов на брифинга на 23 септември, екранна снимка на видеото

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна смята, че на първия етап от частичната мобилизация руснаците планират да доукомплектуват частите и военните части, които воюват в Украйна, като част от силите може да отидат за доукомплектуване на граничната охрана.

Източник: Заместник-началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили бригаден генерал Алексей Громов на брифинг в петък

Пряка реч: „Според мобилизационните планове на Русия ще бъдат мобилизирани около 300 000 души. По предварителни оценки наборът ще се проведе най-малко на два етапа, може да има и повече.

На първия етап, вероятно в рамките на месец-половина, противникът планира да завърши пълното окомплектоване на своите части и военни части, участващи в бойните действия на територията на Украйна. Не е изключено също така част от силите да отидат за допълване на граничната служба на Федералната служба за сигурност на противника, за да се освободи личният състав на подразделенията на въоръжените сили, които участват в прикриването на държавната граница с нашата страна. ."

Подробности: По думите на Громов най-голямата част от мобилизираните ще бъдат подофицери и подофицери, както и младши офицери. „Това е категорията, която понесе най-много загуби от противника“, обясни той.

„В бъдеще не е изключено по време на втория етап противникът да продължи изпълнението на мобилизационните си мерки, да бъдат създадени подходящ брой сборни военни формирования от оперативно-тактическо ниво, съответен набор от ракетни и артилерийски части. В същото време разбираме, че противникът в момента няма специалисти по дефицитни специалности и подготовката им ще отнеме много време. Ето защо, на първо място, врагът насочи вниманието си към формирането на комбинирани военни части, части на ракетните войски и артилерията“, каза представителят на Генералния щаб.

Той отбеляза, че според украинското разузнаване прибързаността на Кремъл да обяви частична мобилизация е следствие от нарастващия брой вътрешни и външни заплахи за режима на Путин.

„На първо място, това е неспособността на сегашните руски власти да постигнат обявените цели на „специалната военна операция“, нарастващата подкрепа на Украйна от страна на западните страни и запазването на курса на страната ни към присъединяване към НАТО, както и изостряне на социално-икономическите проблеми в Русия и засилване на санкционния натиск върху Руската федерация“, каза той Громов.

Той също така увери, че въоръжените сили са готови за всяко развитие. „Каквото и да са 300 000 или останалите – Украйна ще спечели“, – подчерта представителят на Генералния щаб.

Прeдистория:

В обръщение към руснаците сутринта на 21 септември руският президент Владимир Путин обяви "частична" мобилизация.
По-късно се оказа, че в указа за мобилизацията има секретна клауза, която позволява на Министерството на отбраната на страната да призове милион души за войната.
След обявената мобилизация се проведоха протести в руски градове. Според правозащитници полицията е задържала най-малко 1176 души.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка