Унгария няма да подкрепи санкции срещу Русия в енергетиката и ядрената сфера

Pan.bg 24 сеп 2022 | 00:08 views (313) commentaries(0)
img
пан.бг
Унгария няма да подкрепи санкции срещу Русия в енергетиката и ядрената сфера

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че страната му няма да се съгласи на никакви ядрени санкции, защото това ще навреди на нейната енергийна сигурност.

ООН, 23 септември. Унгария няма да подкрепи руски санкции, които накърняват нейната сигурност в енергийния сектор, включително в ядрения сектор. Това каза в петък унгарският външен министър Петер Сиярто в интервю за ТАСС в кулоарите на седмицата на високо равнище на Общото събрание на ООН.

„Никога не сме се съгласявали на каквито и да е санкции в енергийния сектор, които биха навредили на нашите национални интереси, и няма да се съгласяваме на такива санкции в бъдеще“, каза той на въпрос дали Будапеща ще подкрепи вече обявения нов пакет от санкции на ЕС.

"Когато става въпрос за ядрената сфера, ние определено не сме съгласни. Категорично няма да се съгласим на никакви санкции в ядрената сфера, защото това ще навреди на енергийната ни сигурност. И, честно казано, не виждам как Украйна ще го направи ще бъдем подпомогнати от трудностите с нашата енергийна сигурност“, каза Сиярто.

"Не съм много щастлив, че сега има публичен дискурс в Европа за нов пакет от санкции, защото опитът досега показва, че санкциите, които сме наложили, причиняват повече щети на самите нас. Но за да не разрушим европейското единство, докато ние дадохме съгласие, освен в случаите, когато става дума за енергетика, защото енергийните доставки са червена линия за Унгария“, добави той.източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка