Зеленски: Русия използва мобилизация, за да унищожи коренното население на Крим, Кавказ и Сибир

Pan.bg 26 сеп 2022 | 05:25 views (501) commentaries(0)
img
пан.бг

Руската федерация използва мобилизация, за да унищожи коренното население на Крим, Кавказ и Сибир – Зеленски
Катерина Тищенко — неделя, 25 септември 2022 г., 23:14 ч.

Володимир Зеленски, снимка OP

Президентът Володимир Зеленски заявява, че Русия използва мобилизация, за да унищожи представителите на коренното население на окупирания Крим, както и на Кавказ, Сибир и други територии на Руската федерация.

Източник: вечерно обръщение на президента

Пряк език: „Криминалната мобилизация се използва от Русия не само за удължаване на страданията на хората в Украйна и по-нататъшно дестабилизиране на света, но и за физическо унищожаване на мъже – представители на коренното население, които живеят на територии, временно контролирани от Руската федерация.

Катастрофална ситуация в окупирания Крим. Информацията за кримскотатарския народ се потвърждава напълно. Голяма част от мобилизационните призовки там са написани именно на кирилица. Това е още един елемент от геноцидната политика на Русия, още една причина за незабавната и остра реакция на целия свят.

Същото се случва и на територията на самата Русия – това е пресметната имперска политика. Това е удар по народите например на Дагестан и на целия Кавказ, на коренното население на Сибир и други територии“.

Подробности: Зеленски отбеляза, че „хората, особено в Дагестан, започнаха да се борят за живота си“.

"Защо техните съпрузи, братя, синове да умират в тази война? Във война, която един човек иска, във война срещу нашия народ на нашата земя. Тя не изпраща децата си на война. Борете се да не изпращат вашите деца умрете - всички, които могат да бъдат взети при тази престъпна руска мобилизация. Защото, ако дойдете да отнемате живота на нашите деца, ще ви кажа като баща, няма да ви пуснем живи", подчерта президентът.


Той отново призова жителите на Русия „да не се подлагат на престъпна мобилизация, да бягат или да се предават в украински плен при първа възможност“.

Какво се случи: В неделя в Дагестан протестиращите срещу мобилизацията блокираха магистралата Хасавюрт-Махачкала близо до село Андирей, докато полицията стреля във въздуха в опит да разпръсне онези, които се противопоставят на мобилизацията.

На антимобилизационния митинг в Махачкала (столицата на Дагестан) имаше сблъсъци с полицията, имаше изстрели, а протестиращи се опитаха да се преборят със задържаните.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка