Зеленски: Путин знае, че след "референдумите" преговори ще бъдат невъзможни

Pan.bg 26 сеп 2022 | 05:34 views (501) commentaries(0)
img
пан.бг

Зеленски: Путин знае, че след "референдумите" преговорите ще бъдат невъзможни
Катерина Тищенко — неделя, 25 септември 2022 г., 21:50 ч.

Володимир Зеленски, снимка OP

Президентът Володимир Зеленски напомни, че след провеждането на така наречените „референдуми“ в окупираните територии преговорите с руския президент Владимир Путин ще станат невъзможни.

Източник: Зеленски в интервю за CBS News

Пряка реч: „Руското правителство може официално да обяви, че „референдумът“ е приключил и да обяви резултатите.

Това ще направи невъзможно продължаването на каквито и да било дипломатически преговори с президента на Руската федерация и той много добре го знае. Говорих за това публично.

Мисля, че това е много опасен сигнал от президента Путин, който ни казва, че Путин няма да сложи край на тази война."

Подробности: Зеленски подчерта, че окупаторите принуждават жителите на окупираните територии да дойдат на псевдореферендумите, а тези, които не дойдат, „могат да спрат електричеството и да им попречат да живеят нормален човешки живот“.

Освен това президентът напомни, че в Руската федерация е обявена мобилизация и хората от временно окупираните територии на Украйна ще бъдат принудени да воюват на

Какво предшества: На 7 август Зеленски заяви, че в случай на провеждане на псевдореферендуми в окупираните територии на Южна Украйна, Русия ще затвори всяка възможност за преговори с нашата държава.

Предистория:

На 23 септември марионетките на Кремъл в окупираните части на Донецка, Луганска, Херсонска област и Мелитопол обявиха, че са започнали "референдуми" за присъединяване към Русия.
Администрацията на президента увери Русия и нейните съучастници в окупираните територии на Украйна, че псевдореферендумите няма да дадат възможност за легализиране на заграбването на украински земи.
Според пропагандните медии на окупаторите, Русия може да обяви „присъединяването“ на окупираните райони на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области на 30 септември.
Украйна инициира свикването на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с провеждането от Русия на псевдореферендуми в окупираните територии.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка