ISW прогнозира, че Русия може да бъде изправена пред колапс под Лиман

Pan.bg 29 сеп 2022 | 06:27 views (659) commentaries(0)
img
пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


ISW прогнозира, че Русия може да бъде изправена пред колапс под Лиман
Олга Хлущенко — четвъртък, 29 септември 2022 г., 04:28

унищожена вражеска техника, илюстративна снимка: ГЩ

Анализатори от Института за изучаване на войната казват, че Руската федерация не реагира на текущите загуби на руснаците край Лиман и не се готви за срив на тази част от фронта, според тях това ще намали още повече морала на руснаците.

Източник: ISW

Подробности: Институтът предполага, че сривът на Lyman Boiler вероятно ще има сериозни последици за руската групировка в северната част на Донецка и западната част на Луганска област и може да позволи на украинските сили да застрашат руските позиции по западната граница на Луганска област и в Северодонецка област. Лисичанска секция.

ISW също така отбелязва, че Министерството на отбраната на Руската федерация не реагира на текущите загуби на руснаците край Лиман и не се готви за срив на тази част от фронта, което вероятно ще намали допълнително и без това ниския морал на руснаци.

Освен това бъдещите успехи на Украйна в критичните райони на Донецка и Луганска област „може да вбият допълнителни клинове между руските националисти и военното ръководство, както и между руските войски и тяхното командване“.


Кремъл може временно да отложи обявяването на анексията на окупираните от Русия украински територии, за да подготви по-добре руското информационно пространство и административна организация, въпреки че 30 септември остава най-вероятната дата за обявяване на анексията.

Според института руските власти продължават да изпращат новомобилизирани и лошо обучени новобранци, за да подсилят уж „деградиралите остатъци от различни части“, включително единици, които преди са били смятани за основните бойни сили на Русия.


Например до 24 февруари 1-ва гвардейска танкова армия се смяташе за основната механизирана сила на Русия и фактът, че нейните елементи са подсилени от зле дисциплинирани, необучени хора, е в съответствие с предишни оценки на ISW, че дори най-елитните руски части са претърпели значителни загуби в Украйна, и затова "деградират още повече".

Според ISW вливането на нови мобилизирани сили в елементите на 1-ва гвардейска танкова армия едва ли ще добави решителна бойна мощ на тези части.

Основните изводи на анализаторите на института:

Кремъл може временно да отложи обявяването на анексията на окупираната от Русия украинска територия, за да подготви по-добре руското информационно пространство и административна организация, въпреки че 30 септември остава най-вероятната дата за обявяване на анексията.
Руските власти продължават да разполагат новомобилизирани и зле обучени новобранци, за да подсилят директно силно деградиралите останки от различни части, включително единици, считани преди това за основните бойни сили на Русия.
Украинските сили вероятно са продължили да постигат значителни успехи около Лиман на 28 септември, напредвайки от север по дъгата Зелена Долина-Колодяз и от югоизток около Ямпол.
Украинските военни до голяма степен запазиха оперативно мълчание относно конкретните действия на Украйна в района на Херсон на 28 септември, но казаха, че украинските сили продължават да се бият на неопределени места, за да консолидират и подобрят позициите си по южното направление.
Руските войски продължиха неуспешните наземни атаки в Донецка област.
Руските наборници открито се противопоставят на публично обявените насоки за мобилизация на Кремъл, за да изпълнят изискванията за квота, въпреки усилията на пропагандата на Кремъл да промени общественото възприемане на частичната мобилизация.
Руските власти започват да ограничават движението на руски граждани в граничните региони на Русия, за да се справят със стотиците хиляди руски мъже, които се опитват да избягат от страната.източник

Українська правда

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ISW прогнозира, че Русия може да бъде изправена пред колапс под Лиман

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка