Буданов: Украйна ще се върне в Крим до края на пролетта

Pan.bg 01 окт 2022 | 06:53 views (626) commentaries(0)
img
пан.бг

Буданов даде прогноза за края на войната: Украйна ще се върне в Крим до края на пролетта
Ирина Балачук — петък, 30 септември 2022 г., 22:19 ч.

Кирило Буданов. Снимка от уебсайта на GUR MOU

Началникът на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната Кирило Буданов заяви, че Украйна ще се върне в окупирания Крим - това ще стане с оръжие и то съвсем скоро.

Източник: Буданов в интервю в ефира на националния новинарски маратон на 30 септември

Пряката реч на Буданов: „Бил съм там много пъти. Това е моята втора родина. Израснал съм в Крим. И скоро ще се върнем там. Да, ще се върнем с оръжие. Няма друг вариант.“

Подробности: Буданов прогнозира, че като цяло войната "няма да продължи толкова дълго, скоро ще свърши".

Пряката реч на ръководителя на GUR MOU: „Е, никога не съм казвал „2-3 седмици“. Ако си спомняте моите изявления някъде в края на май, тогава казах алгоритъма. Казах, че в черно ще, за съжаление, губим малко, през юли ще има условна стагнация, през август ще започнем движения за възстановяване на нашата територия. През зимата войната ще утихне до голяма степен. И след зимата краят на този конфликт ще започват с първия етап на излизане от административните граници от 1991 г."

Подробности: Буданов добави, че освобождаването на Крим ще бъде "не през лятото, а до края на пролетта, може би малко по-рано".

Той добави, че не се страхува да прави подобни прогнози, защото „това дори не е началото на края (края на войната – бел. ред.), това е такъв процес, който е в разгара си“.

На 30 септември президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна е поела инициативата във войната и постига осезаеми резултати, по-специално той потвърди освобождаването на Ямпол и успехите на въоръжените сили на Украйна в Лиман.
На 14 септември Зеленски обяви, че Крим и други територии ще бъдат освободени от руските нашественици.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка