The New York Times: Путин е готов да воюва въпреки западните санкции и доставките на оръжие за Киев

Pan.bg 02 окт 2022 | 10:01 views (785) commentaries(0)
img
pan.bg

Руският президент Владимир Путин, по време на реч на митинг-концерт, посветен на влизането на нови региони в страната, предупреди Запада за готовността да воюва, пише The New York Times.

„На Запад той (Путин. – Gazeta.ru) се опита да покаже решимостта си, че не се е поддал на [натиска на] санкциите или доставките на оръжия за Украйна и ще продължи да се сражава“, отбелязват журналистите.

Според авторите на публикацията, Путин също така е показал на света, че е готов да оглави глобално движение срещу хегемонията на САЩ.

„Западните елити остават колонизатори, каквито винаги са били <…> Те поделиха света на свои васали – така наречените цивилизовани страни – и всички останали“, NYT цитира думите на Путин.

На 30 септември Путин подписа споразумения за влизане на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област в състава на Русия.

Церемонията по подписването беше предшествана от речта на Путин за ситуацията в Донбас, международната обстановка и отношенията между Запада и Русия.

По-специално, Путин нарече "антидемократичен" и "лицемерен" еднополюсния свят, който Западът изгради, и отбеляза, че западните страни целенасочено изтребват цели етнически групи, насаждайки ги на наркотици.

Източник: gazeta.ru Снимка: kremlin.ru / vnnews.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0