Сенатът на Полша призна руското правителство за терористичен режим

Pan.bg 26 окт 2022 | 18:20 views (662) commentaries(0)
img
пан.бг
Сенатът на Полша призна руското правителство за терористичен режим
„Европейска истина“ — сряда, 26 октомври 2022 г., 17:15 ч.

сесия на полския сенат (илюстративна снимка), Getty Images

Сенатът на Полша единодушно, с 85 гласа, прие резолюция, признаваща властите на Руската федерация за терористичен режим.

Това се казва в съобщение на сайта на Сената, пише "Европейска истина".

В резолюцията Сенатът "категорично осъжда руската агресия и призовава всички страни, които подкрепят мира, демокрацията и човешките права, да признаят властта на Руската федерация като терористичен режим".

В резолюцията сенаторите напомнят, че на 24 февруари 2022 г. въоръжените сили на Руската федерация започнаха брутална война с Украйна, като искаха да изтрият тази суверенна държава от картата на света и да унищожат нейната нация.

Те подчертават, че героичната защита на независимостта от гражданите на Украйна е предизвикала възхищението на целия свободен свят. „Днес Украйна е най-важното място, където се защитават демокрацията и свободата“, се казва в документа.

В резолюцията сенаторите посочват, че руските окупатори тероризират жителите на украинските градове, като бомбардират цивилни обекти.

"Бандити в руски униформи изтезават и убиват военнопленници и цивилни в окупираните територии. Те отвличат украински деца, депортират, преселват и изпращат украински граждани в далечната периферия на Русия", се казва в резолюцията.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

Припомняме, че на 13 октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа единодушно прие резолюция, в която Руската федерация беше наречена терористичен режим. В резолюцията беше включена и поправка, призоваваща за предоставяне на системи за противовъздушна отбрана на Украйна.

ПАСЕ стана първата международна организация, която призна Русия за терористична държава.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка