Путин: Европа би могла да стане част от голяма Евразия

Pan.bg 27 окт 2022 | 19:45 views (728) commentaries(0)
img
pan.bg

Европейските страни биха могли да станат част от голяма Евразия. Това мнение изрази руският лидер Владимир Путин на пленарното заседание на дискусионния клуб „Валдай“.

Според президента, за това пречи убеждението на лидерите на някои европейски държави, че европейците са по-добри от другите.

"Естествено, нейният западен край - Европа, също може да бъде част от по-голямата Евразия. Но много от нейните лидери са възпрепятствани от убеждението, че европейците са по-добри от другите", каза Путин.

Той също така отбеляза, че на евразийския континент има и други цивилизации освен западната. В същото време президентът припомни, че по-голямата част от населението на света е съсредоточено в източната част на Евразия, където са възникнали най-древните цивилизации.

„Ценността и значението на Евразия е, че този континент е самодостатъчен комплекс с гигантски ресурси от всякакъв вид и огромни възможности“, добави руският лидер.

На 27 октомври 2022 г. руският президент Владимир Путин взе участие в пленарното заседание на 19-то заседание на Международния дискусионен клуб „Валдай“. Темата на сесията е „Светът след хегемонията: справедливост и сигурност за всички“.

През 2022 г. срещата на клуба се провежда от 24 до 27 октомври в Москва. В него участват 111 експерти, политици, дипломати и икономисти от 41 държави. Сред тях са Афганистан, Бразилия, Германия, Египет, Китай, Индия, Индонезия, Иран, Казахстан, САЩ, Турция, Франция и др. Тази година, във връзка с обновяването на руската система за партньорство, участниците от страните от Близкия изток и Магреб, Азия, Латинска Америка, Африка и ОНД са много по-широко представени.

Валдайският клуб е създаден през 2004 г. и се превърна в международно призната платформа за взаимодействие между водещи световни експерти с руски учени, политици и държавни служители.

Източник: ren.tv Снимка: i.ytimg.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка