Зеленски за мобилизацията на Русия: Толкова са зле подготвени, че скоро ще трябва нова

Pan.bg 29 окт 2022 | 06:53 views (558) commentaries(0)
img
пан.бг


Зеленски за мобилизацията в Руската федерация: Толкова са зле подготвени, че скоро ще трябва нова вълна
Альона Мазуренко — петък, 28 октомври 2022 г., 21:20 ч.


Президентът Володимир Зеленски смята, че мобилизираните окупатори са толкова зле подготвени и оборудвани, че скоро Русия може да се нуждае от нова вълна на мобилизация.

Източник: Видеообръщението на Зеленски в края на 247-ия ден от пълномащабната война

Пряка реч: „Днес (28 октомври – бел.ред.) на врага се съобщава за предполагаемото рестартиране на тяхната мобилизация... За предполагаемата ненужност от нови вълни от изпращане на руски граждани на фронта.

На първа линия се чувстваме съвсем различно. Въпреки че Русия се опитва да увеличи натиска върху нашите позиции, като използва мобилизирани хора, те са толкова зле подготвени и оборудвани, толкова грубо използвани от командването, че предполагаме: Русия може скоро да има нужда от нова вълна от изпращане на хора на война.

Ние се готвим за това – готвим се за това, че сегашното руско ръководство ще търси всякакви нови възможности за продължаване на войната. По-специално, благодарение на неговите съучастници - в Иран.

Ето защо ние работим с нашите партньори всеки ден за укрепване на нашата противовъздушна отбрана, нашите други отбранителни способности. Всеки ден засилваме защитата на нашата критична инфраструктура, преди всичко енергетиката."

Праистория:
ВИДЕО НА ДЕНЯ https://membrana-cdn.media/upr/desktop/pravda-main5-4133-20221028-desktop.mp4?r=65802

На 28 октомври руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на руския президент Владимир Путин, че частичната мобилизация очевидно е приключила и че 82 000 мобилизирани служители вече са изпратени на територията на Украйна.
На 14 октомври Путин обяви, че частичната мобилизация в Руската федерация ще приключи до края на октомври: от 21 септември се твърди, че вече са мобилизирани 222 хиляди руснаци.

източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка