ВВС на Украйна определиха група пилоти, за обучение на чуждестранни изтребители

Pan.bg 29 окт 2022 | 22:48 views (441) commentaries(0)
img
пан.бг


Военновъздушните сили са избрали пилоти, които са готови да се обучават на чужди изтребители
Валентина Романенко — събота, 29 октомври 2022 г., 16:11 ч

илюстративна снимка на ВВС

Военновъздушните сили определиха група пилоти, които могат да започнат обучение на съвременни чуждестранни изтребители, а западните партньори трябва да решат какъв тип самолети могат да бъдат предоставени на Украйна.

Източник: Говорителят на ВВС Юрий Игнат в ефира на националния телетон на 29 октомври

Подробности: Игнат потвърди, че системата за противовъздушна отбрана на Украйна се укрепва с чужди оръжия: зенитно-ракетни системи, оръдия (макар и не с темповете, които бихме искали). В същото време говорителят на ПС напомни, че системата за противовъздушна отбрана на държавата не е само зенитно оръжие (което стреля от земята), а противовъздушната отбрана се състои и от прикритие на изтребители.

Пряка реч: „Изтребителите са най-скъпото нещо... Те имат широк набор от ракети, които могат да действат на различни разстояния.

За съжаление днешната авиация - МиГ-ове и Сута все още по съветски образец (последния получихме през 1991 г.) - не отговаря на военните заплахи, които страната-окупатор носи в момента, обстрелвайки Украйна с мощни крилати ракети.

Въпросът за изтребителите от западен тип, може би F15, F16, е много спешен въпрос, който трябва да бъде повдигнат. И дипломацията, и военно-политическото ръководство работят във всички посоки за ускоряване на това осигуряване.

Командирът на военновъздушните сили генерал-лейтенант Микола Олещук е определил група от десетки пилоти, които могат да заминат утре и да тренират. Просто трябва да вземем решение за оборудването, което нашите партньори са готови да предоставят.


Тези пилоти са млади, перспективни, с познания по английски език, с боен опит“.

Какво предшества: През август УП писа, че Украйна и САЩ все още не са решили доставките. самолети

В същото време Игнат съобщи, че главнокомандващият на въоръжените сили е назначил експертна група от специалисти, която работи по въпроса за превъоръжаването на ВВС.

Според нейните заключения се определя приоритетът на получаването на многофункционални изтребители от западно производство, които ще могат да изпълняват широк спектър от задачи в съществуващите условия на военни действия.

Беше отбелязано, че това могат да бъдат американски многоцелеви изтребители F-16, F-15 или F-18 с определени модификации или техните европейски аналози.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка