Руснаците се готвят да изтеглят артилерия от десния бряг на Херсонска област

Pan.bg 31 окт 2022 | 00:15 views (457) commentaries(0)
img
пан.бг


Окупаторите се готвят да изтеглят артилерия от десния бряг на Херсонска област - сградата на Генералния щаб
Катерина Тищенко — неделя, 30 октомври 2022 г., 18:46 ч.

повредена техника на окупаторите, снимка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

По информация на Генералния щаб руснаците се готвят да изтеглят артилерийски части от дяснобрежната част на Херсонска област с последващо евентуално прехвърляне на други направления.

Източник: сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18 ч. в неделя

Буквално: „Според наличната информация противникът предприема подготвителни мерки за изтегляне на артилерийски части от десния бряг на Херсонска област с последващо евентуално прехвърляне на други направления“.

Подробности: Генералният щаб съобщава още, че окупационните власти на временно окупираната територия на Херсонска област се опитват да създадат условия, неподходящи за живеене на местното цивилно население на контролираната територия.

Така в Новая Каховка от 29 октомври тази година достъпът до интернет е деактивиран, а чрез високоговорители се разпространява информация за необходимостта от напускане на региона в рамките на 48 часа поради предполагаемата заплаха от ракетни удари от въоръжените сили на Украйна. Медицинският персонал на местните болници и оперативните служби на града подлежат на приоритетна така наречена „евакуация“.

Освен това окупационните власти издадоха указ, задължаващ предприемачите да разпродадат всички хранителни продукти и да затворят магазини и пазари от 1 ноември

През изминалото денонощие противникът е нанесъл 3 ракетни и 1 въздушен удар, нанесъл е над 30 удара от реактивни залпови системи.

Под вражески атаки са засегнати райони на над 15 населени места. Сред тях са Купянск в Харковска област и Березнегувате и Очаков в Николаевска област.

Ситуацията във волинското и полиското направление не се е променила съществено. Беларус продължава да подкрепя въоръжената агресия на Русия срещу Украйна. Руската федерация продължава да прехвърля отделни части на територията на Беларус. Заплахата от ракетни удари и използване на атакуващи БПЛА от територията и въздушното пространство на тази страна остава.

Врагът обстрелва и в други посоки:

в слобожанско направление - от танкове, минохвъргачки, цевна и реактивна артилерия, в районите на селищата Ветеринарно, Дворична, Старица, Стрелеча и Чугуновка на Харковска област;
в купянското и лиманското направление - от артилерия от различни видове, в районите на селищата Кисливка и Олхивка в Харковска област, Грековка и Невске в Луганска област и Заричне в Донецка област;
в Бахмутско направление - от танкове, минохвъргачки, цевна и реактивна артилерия, в районите на населените места Андриевка, Бахмут, Майорск, Невске, Опитне, Сиверск и Соледар в Донецка област;
в авдиевско направление - от танкове, минохвъргачки, цевна и реактивна артилерия в районите на населените места Авдиевка, Водяне, Невелске, Красногоровка, Маринка, Александропол в Донецка област;
по новопавливското и запорожското направление противникът нанесе огневи щети в районите на селата Богоявленка, Времивка, Въгледар, Новопил и Пречистивка в Донецка област и селата Зализнично, Малиновка, Новоданиловка, Олгивске, Чаривне и Червоне в Запорожка област.
В посока Южна Бузка са засегнати от пожар райони на около 20 населени места по линията на съприкосновение.

През денонощието авиацията на Силите за отбрана нанесе 5 удара по противника: 1 – по района на съсредоточаване на въоръжение и военна техника, 2 – по опорни пунктове на взводове, както и 2 – по позициите на ПВО на противника. комплекси.

Подразделенията на ракетните войски и артилерията са поразили през денонощието един контролен пункт на руските окупатори.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка