Шефът на "Мотор Сич" в началото на войната саботира предаването на хеликоптери на ВСУ

Pan.bg 31 окт 2022 | 22:00 views (516) commentaries(0)
img
пан.бг
Богуслаев в началото на войната саботира предаването на хеликоптери на въоръжените сили на Украйна - генерален прокурор
"Украинская правда" — понеделник, 31 октомври 2022 г., 18:36 ч.

БОХУСЛАЕВ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА НА 24 ОКТОМВРИ, СНИМКА: ВИКТОРИЯ РОЩИНА

В началото на мащабната война Вячеслав Богуслаев, президентът на корпорацията "Мотор Сич", нареди хеликоптерите да бъдат разглобени, за да не могат украинските пилоти да ги използват.

Източник: Главният прокурор Андрий Костин в интервю за Интерфакс-Украйна

Подробности: По-специално според него Богуслаев е наредил да се премахнат лопатите и украинските ВВС да не могат да ползват хеликоптерите.

Директен език: „И търговията с такива части не е всичко. Следствието разполага с информация, че президентът на „Мотор Сич“ в началото на пълномащабната война, след подходящото обжалване на украинските военни, е наредил служителите на компанията да скрият документи от хеликоптери, така че украинските сили за отбрана да не могат да ги ползват.


Но и това не е всичко! След като украинските военни подават заявка за хеликоптерите, президентът на Мотор Сичи дава заповед оборудването да бъде изведено от експлоатация. Просто махат лопатите от хеликоптерите."

Повече подробности: Генералният прокурор обърна внимание на факта, че всичко това се е случило в началото на войната, когато вражеските хеликоптери щурмуваха Гостомел, руските войски обстрелваха украински градове и „когато навременната подкрепа на въоръжените сили във въздуха беше толкова важна. "

Какво предшества това:На 22 октомври UP стана известно, че СБУ задържа почетния президент на компанията "Мотор Сич", бившия нардепутат Вячеслав Богуслаев.

На 23 октомври Службата за сигурност на Украйна потвърди задържането на президента на АО "Мотор Сич" и ръководителя на отдела за външноикономическа дейност на тази компания: те са обвинени в сътрудничество и помагачество на държавата-агресор. Според материалите на разследването тези длъжностни лица са действали в тайно споразумение с близки до Кремъл представители на руската корпорация "Ростех". Те създадоха транснационални канали за незаконна доставка на едро на партиди украински авиационни двигатели за страната-агресор.

На 24 октомври Шевченковският съд в Киев взе Вячеслав Богуслаев и ръководителя на отдела за външноикономическа дейност Олег Дзюба в ареста за два месеца (до 20 декември).


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка