Newsweek: Съществуват три опасения относно помощта на САЩ за Украйна

Pan.bg 02 ное 2022 | 07:03 views (459) commentaries(0)
img
пан.бг
Колумнистът на Newsweek подчертава три опасения относно помощта на САЩ за Украйна
По-специално, Алиса Блейкмор смята, че размерът на помощта за Киев от Вашингтон е няколко пъти по-висока от подкрепата на европейските страни.

НЮ ЙОРК, 2 ноември. Помощта на Съединените щати за Украйна е тревожна най-малко поради три причини: високата цена за подкрепа на Киев, прекомерната употреба на власт от администрацията на Джо Байдън и липсата на подходящ контрол върху оръжията в Украйна. Колумнистът Алиса Блейкмор изрази това мнение във вторник в колоната си за списание Newsweek.


Първо, както посочва авторът, размерът на американската помощ за Украйна е няколко пъти по-висок от подкрепата на Киев от европейските страни, докато други донори, за разлика от Вашингтон, в момента преразглеждат размера на помощта. Като цяло от встъпването в длъжност на Байдън Съединените щати са предоставили на Киев 18 милиарда долара и като се има предвид, че активните отпускания започнаха през 2022 г., можем да кажем, че Вашингтон превежда около 2,5 милиона долара на час на властите в Киев тази година, отбелязва наблюдателят.

Второто притеснение на Блейкмор е прекомерното използване на правомощията на администрацията на Байдън за отпускане на средства за Украйна. По-специално, към днешна дата американският президент е разрешил отпускането на 10,9 милиарда долара на Украйна, без да координира тези средства с Конгреса на САЩ, а самите законодатели разшириха лимита за разпределяне на финансиране от изпълнителната власт от 100 милиона долара на 11 милиарда долара .. „Политици и служители се опитват да накарат американското общество да повярва, че те подкрепят едно добро, свободолюбиво правителство, но предназначението на доларите на данъкоплатците е в държава, затънала в корупция.

На трето място, отбелязва наблюдателят, само около една трета от военната помощ за Украйна достига целта, а от 2015 г. страната наблюдава скок в продажбите на оръжие на черния пазар. „Контролът и обещанията за прозрачност със сигурност са окуражаващи. Въпреки това, отдавна закъснелите реформи няма да бъдат приложени за една нощ“, каза Блейкмор.

източник
тасс


Снимка: cdnuploads.aa.com.tr
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка