Нови системи за ПВО и танкове, Украйна и САЩ се договориха какво е победа

Pan.bg 05 ное 2022 | 10:46 views (637) commentaries(0)
img
пан.бг


Нови системи за противовъздушна отбрана и танкове, Украйна и САЩ се договориха какво е победа

Една от основните теми на деня в петък беше, че съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан "тайно" посети Украйна.

В навечерието на междинните избори в САЩ той изпрати ясни сигнали до Киев: подкрепата на Украйна ще остане независимо от изборните резултати и преговори с Русия при условията на Путин не са възможни.

Ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Йермак на съвместна пресконференция със съветника по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан увери, че е съгласен със САЩ, че Украйна трябва да воюва за победа във войната.

Съливан, който беше в Киев на необявено посещение, призна, че операцията по освобождаването на Херсон е станала една от темите на обсъждане в рамките на неговата делегация, а също така се обсъжда и извън визитата.


Войната с Руската федерация и позицията на САЩ

Британското разузнаване смята, че предполагаемото използване на блокиращи части от руската армия показва ниското качество на войските на окупатора.

„Руските генерали вероятно искат командирите да използват оръжия срещу дезертьорите, включително може би да разрешават стрелба, за да убият такива дезертьори след предупреждение. Генералите също вероятно искат да държат отбранителни позиции до смърт“, се казва в прегледа.

Тактиката на стрелба по дезертьори, според британското разузнаване, показва ниското качество, нисък морал и недисциплинираност на руските войски.

Междувременно Лукашенко обяви, че ще създаде съвместна групировка от сателити с Руската федерация.

Вечерта стана известно, че САЩ отказват преговори с Русия, която се стреми да запази окупираните части от Украйна.

Според съветника по сигурността на САЩ Джейк Съливан условията, при които руснаците принципно са готови да водят диалог, са неприемливи, тъй като всъщност всички преговори трябва да започнат с пълната деокупация на Украйна.

„Всички сигнали, които чуваме от различни официални лица от Русия, започват с предложението Русия да запази територията, която е отнела със сила от Украйна. И не само аз намирам такива предложения за неприемливи. Това е неприемливо според Хартата на ООН, “ каза официалният съветник по сигурността на Съединените щати.

Ръководителят на канцеларията на президента Андрий Йермак казва, че се е съгласил със САЩ какво трябва да се счита за победа на Украйна във войната.

„Разбирането за победа е ясно формулирано от нас. Това е връщането на териториалната цялост, това е компенсация за всичко, което нашествениците направиха на страната ни, това е връщането на целия ни народ от плен и това е връщането на свят към ясна система за международна сигурност. Това са гаранциите за сигурност, от които Украйна се нуждае, за да не може това да се случи никога повече в бъдеще", каза той.

Помощ за Украйна

Съединените щати обявиха нов пакет от 400 милиона долара военна помощ за Украйна, който ще включва 90 танка Т-72.

САЩ и Холандия ще платят съвместно възстановяването на танковете Т-72, ​​които се съхраняват в Чехия.

„Тези танкове ще дойдат от Чехия. Съединените щати ще платят за възстановяването на 45 единици. А холандското правителство, в съответствие със задълженията си, ще плати за още 45 танка. Така че общо 90 танка ще бъдат изпратени на Украйна. Това ще бъдат технически усъвършенствани танкове“, каза Синг.

Новият пакет от помощи включва финансиране за модернизацията на 250 бронетранспортьора M1117, 40 бронирани катера, зенитно-ракетни системи Hawk и 1100 дрона Phoenix Ghost.


Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников смята, че след междинните избори в САЩ на 8 ноември двупартийната подкрепа за Украйна в Конгреса ще се запази.Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви, че независимо от резултатите от изборите за Конгрес на САЩ на 8 ноември двупартийната подкрепа за Украйна ще остане, което ще позволи продължаване на помощта на Украйна в съпротивата срещу руската агресия.

Освен това САЩ обещаха да предоставят на Украйна необходимата помощ за освобождаването на Херсон.

Правителството на Италия възнамерява да одобри шестия пакет от военна помощ за Украйна.

Освен това на 3 ноември посланиците в НАТО на 10 държави-членки на Северноатлантическия алианс посетиха Украйна.

Делегацията от посланици се състоеше от представители на Албания, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Северна Македония, Румъния и Чехия. Като част от визитата групата посети Буча и Гостомел.

По време на срещата с вицепремиера по европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина страните обсъдиха приоритетните нужди на Украйна и кандидатурата на Украйна за членство в НАТО.

източник

украинска правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка