Собственикът на ПВК "Вагнер" изпрати "кървав" чук на Европарламента

Pan.bg 24 ное 2022 | 13:09 views (563) commentaries(0)
img
пан.бг


Собственикът на ПВК "Вагнер" предаде "кървав" чук на Европарламента
Ирина Балачук — четвъртък, 24 ноември 2022 г., 10:11 ч.

ЕКРАН ОТ ВИДЕОТО

Собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин предложи да предаде на Европейския парламент чук с фалшиви следи от кръв в отговор на новината за възможното признаване на неговата ЧВК за терористична организация - представител на "Вагнер" вече предаде чука на пропагандните блогъри.

Източник: Медуза, пресслужбата на компанията Concord на Пригожин, видео от руски публикации в Telegram

Подробности: На 22 ноември, когато Politico съобщи, че членовете на Европейския парламент искат да признаят частната военна компания "Вагнер" за терористична организация, пресслужбата на "Конкорд" публикува коментар на Пригожин по този въпрос във VK и Telegram.

Пряката реч на Пригожин: „Днес проведох среща на командирите на ЧВК „Вагнер“ и ги информирах за тази тъжна новина. Не знам какъв закон управлява Европейският парламент, но според нашето законодателство от днес ние обявяваме Европейският парламент се разпусна. Но преди тази процедура да влезе в сила, ми е поверено да подам информационен казус в Европейския парламент. Ако имате техен контакт, предлагам да го направим заедно - да го подготвим и изпратим."

Подробности: По-късно "Конкорд" предложи на медиите и блогърите "да участват в изпращането на информационен казус до Европейския парламент".

Вечерта на 23 ноември пресслужбата на Пригожин съобщи, че „информационният случай за изпращане в Европейския парламент е предаден на представителя на CYBER FRONT Z“.А в руския публичен Telegram се появи видео от предаването на „случая“ – в калъфа на цигулката има „кървав“ чук.Обществеността съобщава, че адвокатът на Пригожин е завел дело с чук на среща с блогъри, които наричат ​​себе си „информационните сили на Русия“.

Защо е важно: Именно с чук беше убит Евгений Нужин, бивш затворник, вербуван от Комунистическата партия на Украйна за участие във войната в Украйна, и самият той се предаде като пленник. Според медиите той се е върнал в Русия в резултат на размяната и там е бил екзекутиран, като е разбита главата му с чук.

Зверствата на вагнеровците са известни отдавна. А наемниците на Пригожин използват убийства с чук още от войната в Сирия. В интернет можете да намерите доказателства за това как през 2017 г. в Сирия "вагнерите" са пребили с чук човек до смърт, разчленили са тялото и са го изгорили.

Праистория:

На 13 ноември стана известно, че гражданин на Русия е екзекутиран брутално без съд и следствие, вързвайки главата му за бетон с тиксо и удряйки го с чук отгоре. Шефът на ЧМК "Вагнер" Пригожин намекна, че това е дело на негови наемници. Може би с помощта на такова видео палачите в Русия се опитват да разубедят руските мобилизирани да се предадат.
Впоследствие в руските телеграм канали се появи видеозапис със задържането на двама военнослужещи, отказали да отидат на война - войниците бяха демонстративно измъчвани просто докато се строяват.
На 20 септември Държавната дума на Русия въведе понятията „мобилизация“ и „военно време“ в Наказателния кодекс, а също така одобри поправки относно отговорността за дезертьорство по време на мобилизация или по време на война.
На 24 септември руският президент Владимир Путин подписа закон с изменения в Наказателния кодекс на Руската федерация относно наказанията за дезертьорство, грабеж и залавяне.
Съгласно този закон, неизпълнение от страна на подчинените на заповедта на началника, издадена по установения ред, по време на военно положение, по време на война или в условия на въоръжен конфликт или военни действия, както и отказ от участие във военни или военни действия , се наказва с лишаване от свобода за срок от две до три години (част 2.1 на член 332 от Наказателния кодекс).
След публикуването в интернет на видеозапис от екзекуцията с чук на бившия затворник Евгений Нужин, вербуван от ЧВК "Вагнер", набирането на кадри в колониите на Сибир и Далечния изток само се засили - едва през ноември г. PMC „мобилизира“ осъдени за войната от поне шест региона отвъд Урал: от всяка колония взеха 150-200 души.
А лежалият в затвора за двойно убийство руснак, а по-късно вербуван в частната военна компания "Вагнер" за войната в Украйна, Константин Кисельов получава "ордена за храброст" в Руската федерация.


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка