Войната в Украйна ще приключи до края на пролетта, прогнозира заместник-министърът на отбраната на страната

Pan.bg 25 ное 2022 | 08:40 views (537) commentaries(0)
img
пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Войната в Украйна ще приключи до края на пролетта, прогнозира заместник-министърът на отбраната на страната

Пенсионираният генерал-майор казва, че неговата нация никога няма да спре да се бие до победа и дори един руски ядрен удар няма да прекрати борбата за прогонване на нахлуващите сили на Кремъл.


Deborah Haynes

Security and Defence Editor @haynesdeborah


Украинските сили може да се върнат в Крим до края на декември и цялата война с Русия ще приключи до пролетта, прогнозира украински заместник-министър на отбраната.

Володимир Гаврилов, пенсиониран генерал-майор, каза, че страната му никога няма да спре да се бие до победа и дори да има потенциален руски ядрен удар.


Министърът в интервю за Sky News каза, че вярва, че вероятността от атомна атака от Русия е ниска, но каза: „Да, това би било драма.„За всички това ще бъде справедлив – Бог знае какъв сценарий – но това [тактически ядрен удар] не е заплаха, която ще ни попречи да... продължим нашата война.“

По отношение на перспективите за мирни преговори с Кремъл, г-н Гаврилов каза, че те ще се случат само след като руските войски са готови да напуснат всеки сантиметър от Украйна, включително полуостров Крим, който президентът Владимир Путин завзе през 2014 г., и части от източната част на Украйна, които са държани от подкрепяни от Русия сепаратисти през последните осем години.

„В обществото в Украйна има решение, да вървим докрай“, каза той в Лондон по време на пътуване до Обединеното кралство тази седмица.

„И всеки знае, че всяко забавяне или замразен конфликт е само продължение на тази война срещу съществуването на Украйна като нация.

Войските на Украйна, подкрепени от западни оръжия, постигнаха изключително значителна победа по-рано този месец с превземането на южния град Херсон, принуждавайки руските войски да се оттеглят обратно към източната страна на река Днепър.

Това беше единствената регионална столица, завзета от Русия.

Запитан дали успехът прави други цели по-вероятни, като например превземането на Крим, г-н Гаврилов каза: „Въпрос на време е и, разбира се, бихме искали да го постигнем по-рано, отколкото по-късно“.

Той каза, че това може да бъде подпомогнато от събитие, известно като "черен лебед" - нещо непредсказуемо - случващо се в Русия, като внезапния колапс на режима на Путин.

„Мисля, че Русия може да се сблъска с черен лебед в своята страна, вътре в Русия и това може да допринесе за успеха ни с Крим“, каза министърът, говорейки свободно английски.

Имаше "също и военен вариант с някаква комбинация от сили, ресурси и нещо друго".

"Можем да стъпим в Крим например до края на декември. Възможно е, възможно е. Не е изключено да е така", добави той.

Г-н Гаврилов вярва, че украинските войски ще продължат да се бият през зимата, използвайки инерцията си, въпреки суровите условия, с минусови температури и изтощение.


Той каза, че нямат избор, тъй като всяка пауза в операциите ще даде на руската страна по-голям шанс да попълни запасите си и да доведе подкрепления.

„Те се интересуват просто да направят пауза в тази война, за да се прегрупират, да доведат повече хора от родината си ... това им е мечтата.

"Ето защо... нямаме право да спираме. Трябва да напредваме", каза той.

Що се отнася до това кога ще приключи войната, г-н Гаврилов каза, че като военен е важно да бъде подготвен за дълга битка, ако Русия успее да подсили армията си.

"Разбира се, в този случай войната ще отнеме известно време. Но моето чувство е, че до края на пролетта тази война ще приключи."


64-годишният генерал-майор Владимир Гаврилов беше назначен за заместник-министър на отбраната на 28 януари 2022 г., според BBC. Преди това е работил като помощник на генералния директор на държавната компания Ukrspetsexport и е ръководил Военнодипломатическата академия.

ОСВОБОЖДЕН ХЕРСОН, СНИМКА ДМИТРА ЛАРИН, ГОРЕ

източник

sky news
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Войната в Украйна ще приключи до края на пролетта, прогнозира заместник-министърът на отбраната на страната

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка