Руски генерали дойдоха в Беларус, за да инспектират подготовката на войските

Pan.bg 25 ное 2022 | 18:32 views (651) commentaries(0)
img
пан.бг

Руски генерали дойдоха в Беларус, за да инспектират подготовката на войските - СМИ
"Украинская правда" — петък, 25 ноември 2022 г., 15:07 ч.

Генерал Рудски

Руски генерали дойдоха в Беларус, за да наблюдават подготовката на руските военни на полигони, но Министерството на отбраната на Беларус мълчи за това.

Източник: Беларуски мониторингов проект Gayun

Буквално: „Според информация от пропагандни tg-канали, група руски генерали, ръководени от началника на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Сергей Рудский (ГУВ на Генералния щаб на въоръжените сили) на Руската федерация) пристигна на работно посещение в Беларус.Твърди се, че генералите са пристигнали на летището в Мачулищи вчера в 15:45 (време Минск) на пътническия Ту-134АК на Руската въздушна служба (RA-65976).

Военните ще инспектират хода на съвместната подготовка на т. нар. регионална групировка войски (РГВ) на полигоните на Република Беларус“.

Подробности: Посочва се, че руските генерали ще инспектират пунктовете за управление, местата за обучение и казармите на военнослужещите от т. нар. "регионална групировка войски" (РГВ) на Руската федерация и Беларус. Предвижда се също посещение на занятия на танкови и мотострелкови части, ремонтно-възстановителни батальони, както и запознаване с работата на руско-беларуската полева болница.

Освен това Рудски ще се запознае с реда за изпълнение на бойните задачи от подразделенията на Въоръжените сили на Беларус за прикриване на държавната граница в южното направление.

Анализаторите предполагат, че въз основа на резултатите от проверката ще бъде направен доклад до висшето ръководство на Министерството на отбраната на Руската федерация и въз основа на това ще бъдат взети допълнителни решения относно руския контингент RGV в Беларус .

Те също така обръщат внимание на факта, че Министерството на отбраната на Беларус не е публикувало прессъобщение за посещението на руски генерали в своя Twitter канал.

Буквално: „Този ​​факт в частност показва нивото на отношенията между Република Беларус и Руската федерация във военната сфера. Нещо подобно се случи по време на ученията „Съюзна решимост-2022“, когато докладите на Министерството на отбраната на Република Беларус не отговаряше на действителното присъствие на руски войски в Република Беларус. Тогава военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация не счетоха за необходимо да информират белоруските си колеги".


източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка