Warning: getimagesize(https://cdn.voennoedelo.com/uploads/prew/inner/ea1voa7sip3kn9tuuxmm.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 504 Gateway Time-out in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

The Atlantic: САЩ разработват нови военни стратегии в Украйна, които ще бъдат прилагани в бъдещи войни

Pan.bg 27 ное 2022 | 17:37 views (657) commentaries(0)
img pan.bg

The Atlantic: Атлантическият океан: Сега в Украйна се разработва нова военна стратегия на САЩ - https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2022/11/us-military-intervention-afghanistan-ukraine-war/672265/

Анализаторите на The Atlantic смятат, че Въоръжените сили на Украйна провеждат успешни военни операции само благодарение на военната помощ от САЩ и НАТО. Според авторите, подобна подкрепа е много по-ефективна от прякото участие на западната коалиция в украинския конфликт.

Ако си спомним нахлуването на САЩ в Афганистан, тогава Вашингтон и неговите съюзници за 20 години не успяха да създадат боеспособна армия и да запазят властта в страната.

Що се отнася до Украйна, командването на Въоръжените сили на Украйна иска самостоятелно да води военни действия без пряка подкрепа, но Киев се нуждае от модерни бойни системи. Вашингтон разбира това, казват анализаторите.

В Съединените щати преразгледаха предишния си боен опит и решиха да разработят нова концепция. Всъщност украинският конфликт се превърна в полигон за нови идеи, които ще бъдат приложени в бъдещи войни.

Източник: voennoedelo.com Снимка: © A. Krivonosov

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка