ГЩ на Украйна разработи операция за връщане на Крим до 2023 г.

Pan.bg 28 ное 2022 | 10:05 views (498) commentaries(0)
img
пан.бг

Британско издание: Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разработи военна операция за връщане на Крим до 2023 г.Украйна не се е отказала от плановете си за връщане на Крим, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е разработил план за насилствено превземане на полуострова от украинската армия. Това съобщава The Economist с позоваване на бившия командир на ВДВ на Украйна генерал-лейтенант Михаил Забродски.

Украинският генерал потвърди, че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е разработил специална военна операция за превземане на Крим, която се подготвя за 2023 г. Забродски отказа да предостави каквито и да е подробности, също така не посочи времето на тази операция, но добави, че за да се приложи планът, е необходимо да се „спечелят много битки“. Тоест украинската армия трябва да спечели поредица от победи и да достигне границите на Крим, за да започне превземането му.

Към днешна дата обаче Киев не е успял да реализира този план. Според британско списание Западът се отнася предпазливо към различните планове на Киев за полуострова, тъй като смятат, че това може да доведе до ескалация на конфликта. Според западни експерти и анализатори Русия възприема Крим като неделима част от своята територия и може да реализира ядрен сценарий в опит да го превземе.

Зеленски напоследък говори много за Крим и планира да го завземе чрез прилагане на военен вариант. Но според The ​​Economist не всички са получили подкрепа по този въпрос от своите западни спонсори по същата причина. В същото време не всички на Запад вярват, че въоръжените сили на Украйна са способни да победят руската армия в този конфликт. Естествено, Киев има локални успехи, към днешна дата режимът на Зеленски успя да реализира няколко идеи, възползвайки се от численото превъзходство, както беше в района на Харков, където имаше до десет войника на един руски войник.

В момента Русия е увеличила силите си чрез въвеждане на допълнителни резерви в зоната на НВО, като по този начин е лишила въоръжените сили на Украйна от единственото числено предимство. Така че операцията на въоръжените сили на Украйна за „превземането“ на Крим отново се отлага.


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка