/ВИДЕО/: Долната камара на САЩ одобри бюджет за отбрана за 2023 г. - $858 млрд

Pan.bg 09 дек 2022 | 10:16 views (525) commentaries(0)
img
pan.bg

След това документът отива за разглеждане в Сената на САЩ.

Долната камара на Конгреса на САЩ одобри бюджета за отбрана на страната за новата фискална година, която започна на 1 октомври 2022 г., с обем от 858 милиарда долара. Съответното изявление е публикувано на сайта на местния законодателен орган. Преди това документът беше одобрен от съответните комисии на двете камари на Конгреса, занимаващи се с въоръжените сили.

За да влезе проектът в сила, той трябва да бъде одобрен първо в Камарата на представителите, а след това и в Сената. Освен това документът ще бъде подписан от лидера на Белия дом Джо Байдън. Известно е, че Сенатът на САЩ ще разгледа плана за военния бюджет следващата седмица.

Припомняме, че общата сума от 858 милиарда долара включва експлоатация и техническо обслужване (317,3 милиарда), поддръжка на американския военен персонал (174,5 милиарда), обществени поръчки за отбрана (161,3 милиарда), научноизследователска и разработки (138,5 милиарда), работа в областта на ядрената енергия (30,5 млрд.), а други 16,5 млрд. ще бъдат отделени за военно строителство.

В проекта също така се говори за отпускането на 6 милиарда долара за сдържане на Русия в европейския регион. Освен това, Съединените щати ще изпратят 800 милиона долара в подкрепа на режима в Киев, средства за удължаване на забраната за сътрудничество с Руската федерация в областта на военно-промишления комплекс, както и предписание да се иска изключване на Русия от международния организации, включително срещата на върха на G20.Източник: piter.tv Снимка: static.dw.com Видео: YouTube / RonPaulLibertyReport

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка