Сводка на ГЩ на Украйна: ВСУ удариха 9 пункта за управление на противника

Pan.bg 12 дек 2022 | 09:53 views (733) commentaries(0)
img
пан.бг
Въоръжените сили удариха 9 пункта за управление на противника – ГЩ
"Украинская правда" — понеделник, 12 декември 2022 г., 07:18 ч.

ИЛЮСТРАТИВНА СНИМКА НА ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ НА АРМИЯТА

Силите за отбрана отразиха 11 вражески атаки и поразиха 9 контролни точки на противника.

Източник: Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Facebook

Подробности: През изминалото денонощие подразделения на Силите за отбрана на Украйна са отбили атаки на окупатори в районите на Стелмаховка, Макеевка и Серебрянско горско стопанство на Луганска област и Верхньокамянски, Белогоровка, Соледар, Юриевка, Красногоровка, Марьинка, Новомихайловка и Времивка на Донецка област.

Противникът нанесе 2 ракетни удара по гражданската инфраструктура на град Константиновка, Донецка област, 11 въздушни удара по позициите на нашите войски по линията на съприкосновение, а също така извърши повече от 60 удара със системи за залпов ракетен удар по гражданската инфраструктура на град Херсон и позициите на нашите войски.

От Генералния щаб подчертаха, че продължава да съществува заплаха от нанасяне на удари с ракетно-ракетни и ударни БПЛА по обекти на енергийната система и критичната инфраструктура на цялата територия на Украйна.

Във волинското и полиското направление обстановката не се е променила съществено и не са открити признаци за формиране на вражески настъпателни групи.

На Сиверско и Слобожанско направление под минометен и артилерийски обстрел са поразени населените места Стрелеча, Старица, Охирцево, Гатишче, Волоховка, Охримовка, Дворична, Камянка в Харковска област и Ивановске в Донецка област.
ВИДЕО НА ДЕНЯ
Реклама: 3:00ч

На купянското и лиманското направление врагът обстрелва районите на шестнадесет населени места. Сред тях са Кисливка, Котляровка, Табаевка и Берестовка от Харковска област; Новоселивске, Стелмаховка, Писчане, Макеевка и Площанка в Луганска област и Червонопивка, Терни, Ямполивка и Торске в Донецка област.

В Бахмутско и Авдиевско направление противникът обстрелва позициите на Силите за отбрана от танкове, минохвъргачки, цевна и реактивна артилерия в районите на 24 населени места. Това са по-специално Верхнокамянске, Білогоровка, Соледар, Бахмут, Дружба, Зализне, Ню Йорк, Авдиевка, Опитне, Невелске, Красногоровка и Маринка от Донецка област. Окупаторите нанасят удари със силите на оперативно-тактическата и армейската авиация в районите на Спирни и Богоровка.

В Новопавловско направление вражеска огнева активност е регистрирана край Новоукраинка, Пречистивка и Въгледар в Донецка област.

В запорожско направление врагът обстрелва населените места Времивка в Донецка област и Зелене поле, Новопил, Новодаровка, Малиновка, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпилске, Чаривне и Мали Щербаки в Запорожка област.

В Херсонско направление противникът обстрелва Червения фар, Лвов, Инженерне, Чернобаевка и град Херсон.

В сводката се съобщава, че врагът продължава да използва цивилни като живи щитове в нарушение на международното хуманитарно право. Например в село Троицке във временно окупираната Луганска област руските окупатори разполагат военна техника и обособяват огневи позиции в близост до жилищни сгради, където живее цивилното население.

През изминалото денонощие авиацията на Силите за отбрана нанесе 14 удара по районите на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, както и удар по позициите на зенитно-ракетните системи на противника.

Освен това подразделенията на ракетните войски и артилерията са поразили 9 пункта за управление, 17 района за съсредоточаване на личен състав, район за съсредоточаване на артилерия и 2 склада за боеприпаси на окупаторите.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка