Украинско разузнаване: Руснаците прехвърлят Т-72 на територията на Беларус

Pan.bg 12 дек 2022 | 21:22 views (592) commentaries(0)
img
пан.бг


Украинското разузнаване съобщава за прехвърляне на руски танкове Т-72 на територията на Беларус

Русия продължава да прехвърля военна техника на територията на Беларус, в републиката пристигна поредната партида танкове Т-72. Според украинското разузнаване на гара Заслоново във Витебска област е пристигнал влак с бронирана техника.

Според украинското министерство на отбраната приблизително 12 руски танка Т-72Б3 са били прехвърлени от Костромска област на Русия на полигона Лепелски, където от октомври са разположени руски военнослужещи, които в момента участват в съвместни учения с беларуската армия. По-рано в републиката беше прехвърлена партида от противовъздушни системи TОР-M2, състояща се от най-малко 15 системи за противовъздушна отбрана.

Междувременно украинското разузнаване установи прехвърляне на руски военнослужещи на полигони, разположени в непосредствена близост до украинската граница. Отбелязва се, че заедно с личния състав се прехвърля и техника. На 12 декември е забелязано прехвърлянето на руски танкове Т-80БВМ, минохвъргачна батарея, комуникационни машини и инженерно оборудване, общо 24 единици. В същото време се съобщава, че е започнала мобилизация на беларуски лекари, като се призовават и мъже, и жени.

Командването на украинската група, покриваща границата с Беларус, смята, че комбинираната военна група на Русия и Беларус започва да се подготвя за евентуално нахлуване в Украйна, като бавно изтегля войски към границата. В същото време Минск и Москва действат предпазливо, опитвайки се да не тревожат Киев преждевременно. Оттук и доставката на бронирани превозни средства в републиката на малки партиди, движението на персонал до полигони, разположени близо до границата.

В Киев стриктно следят всички действия на руските войски, като смятат, че за успешна атака от северна посока е необходима групировка от най-малко 25 000 военнослужещи, подкрепени от бронирани машини и артилерия. В момента Русия няма такава групировка в Беларус, в същото време беларуската армия едва ли ще подкрепи нахлуването.


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка