Хора от кръга Зеленски искат да заменят главнокомандващия Залужний със Сирски

Pan.bg 16 дек 2022 | 02:06 views (495) commentaries(0)
img
пан.бг


Хора от обкръжението на Зеленски искат да заменят Залужний със Сирски - СМИ
Катерина Тищенко — четвъртък, 15 декември 2022 г., 21:29 ч.

Залужний (вляво) и Сирски (втори вляво), снимка ОК "Северен"

Някои хора от обкръжението на президента Владимир Зеленски биха искали да сменят главнокомандващия на въоръжените сили Валерий Залужни с командващия Сухопътните войски на въоръжените сили Александър Сирски и това предизвиква безпокойство сред високопоставените западни военни длъжностни лица.

Източник: The Economist в статии с коментари на Zaluzhnyi и Syrskyi

Буквално: „Някои от обкръжението на президента биха искали да го заменят (Залужни – ред.) с генерал Александър Сирски, командир на сухопътните сили на Украйна.

Подробности: Според изданието популярността на Залужний е предизвикала несигурност в канцеларията на президента, която всъщност е провела проучване сред украинци, за да разбере дали биха гласували за политическа партия на генерала, въпреки че той няма партия.

„Длъжностни лица, близки до Зеленски, подчертават, че генерал Залужний не е посещавал фронтовата линияу а същите служители са му забранили да го направи“, добавя The Economist.

Високопоставен чуждестранен военен коментира пред изданието, че в най-добрия случай това дребно съперничество е отклоняваща маневра. В най-лошия случай може да подкопае единството на Украйна и да отслаби доверието на Запада в нейните лидери.

Пряката реч на чужд военен: „Сега не е време за политиканстване или подкопаване на доверието между политическото и военното командване“.


Повече подробности: The Economist отбелязва, че преди това Сирски всъщност е бил старши в командната верига на Залужний, който беше назначен за главнокомандващ на всички въоръжени сили през юли 2021 г. И някои политици може да използват този факт в очевиден опит да нагнетят напрежението помежду им.

Дословно: „Има дори слухове, че канцеларията на президента може да е склонна да замени популярния, но независимо мислещ генерал Залужни с бившия му шеф. Разногласията предизвикват безпокойство сред високопоставени западни военни. И двамата генерали от своя страна , казват, че имат пълно доверие един на друг и искат да стоят настрана от политиката."

източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка