Разузнаване на Украйна: Путин нареди на Герасимов да завземе Донбас до март

Pan.bg 16 яну 2023 | 23:33 views (476) commentaries(0)
img
пан.бг
Путин нареди на Герасимов да завземе Донбас до март - представител на ГУР

Альона Мазуренко — понеделник, 16 януари 2023 г., 21:58 ч.

Getty Images

Андрий Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, каза, че руският диктатор е наредил на новоназначения командир на окупационните сили в Украйна Валерий Герасимов да превземе Донбас до март.

Източник: Юсов в ефира на телевизионния канал СВОБОДА и в ефира на 24 канала

Пряка реч: „Все пак можем да говорим за приоритетната посока за руснаците - това е Донбас. Следващите условия, които той вече определя за Герасимов, да кажем, като нов лидер на войната срещу Украйна, а Герасимов ги превръща в , е целта - превземане на Донбас и формиране на определена зона за сигурност там още през март.

Това не е първият мандат. Всеки път тези срокове бяха отлагани. Ще стане една година от началото на пълномащабното нахлуване и една година, откакто „взеха Киев за три дни“. Нищо няма да се получи и този път."

Подробности: Според Юсов руският диктатор не се е отказал от плановете си да унищожи Украйна като независима държава и украинците като нация.

Представителят на ГУР смята, че Путин подготвя Русия за продължителна война срещу Украйна.

Юсов каза, че Русия има различни сценарии и посоки на възможна повторна атака, но повечето от информацията в интернет е невярна.


Пряка реч: „Врагът подготвя различни сценарии. И той е частично ангажиран, по-специално, с дезинформация, хвърляйки различни инструменти в една или друга посока, за да ни дезориентира.

От много „екзотични“, като например десанта в Одеса. Защото засега това изглежда като самоубийствена посока за врага. Виждали сме обаче и други техни самоубийствени действия“.източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка