Британско разузнаване: Герасимов "въвежда ред" в армията. Негативни реакции ...

Pan.bg 23 яну 2023 | 10:14 views (921) commentaries(0)
img
пан.бг


Британското разузнаване разказа как възприема "въвеждането на ред" в армията с пристигането на Герасимов
„Европейска истина“ — понеделник, 23 януари 2023 г., 09:51 ч.

Валери Герасимов. Снимка от телеграмата на Министерството на отбраната на Руската федерация

Британското разузнаване предполага, че когато генерал Валерий Герасимов е оглавил СВО, той е решил преди всичко да въведе ред в реда на рутинната дисциплина в армията и това предизвиква оплаквания.

Това се съобщава в обзора на британското министерство на отбраната за войната в Украйна, пише "Европейска истина".

Доколкото е известно, с идването на Герасимов те започнаха да се борят срещу отклоненията от стандартите във военните униформи, движението на войниците в цивилни автомобили, използването на мобилни телефони и "нестандартните прически".

В прегледа се отбелязва, че тези мерки бяха посрещнати със скептицизъм и специални оплаквания бяха предизвикани от изискванията за стандартни прически. Като пример цитираме коментарите на представители на окупационните власти в Донецка област, които нарекоха тези приоритети „фарс“, който няма никакво значение за ефективността на воденето на бойните действия, както и същите забележки на ръководителя на групата на Вагнер, Евгений Пригожин.

„Руските войски продължават да са в „оперативна безизходица“ и търпят тежки загуби. Фактът, че Герасимов е избрал да даде приоритет на контрола над спазването на малки правила, очевидно потвърждава опасенията на много скептици в Русия. Той, подобно на министъра на отбраната Сергей Шойгу, все повече се възприема като човек, откъснат от реалността и фокусиран върху демонстративни елементи, вместо да предоставя реално съдържание“, пише в рецензията.

В предишен преглед беше казано, че намеренията на Русия да разшири армията показват, че Кремъл вижда период на въоръжен конфликт пред себе си, но че такова разширяване на армията няма да бъде лесно за изпълнение.източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка