New York Times: Войната в Украйна навлезе в нова, по-смъртоносна и съдбовна фаза

Pan.bg 23 яну 2023 | 14:22 views (946) commentaries(0)
img
пан.бг


New York Times: Войната в Украйна навлезе в нова, по-смъртоносна и съдбовна фазаВъоръженият конфликт в Украйна навлезе в своята нова фаза, която е по-смъртоносна и съдбоносна. Това се казва в редакционната колонка на американското издание на New York Times.

В публикувания материал се твърди, че въпреки факта, че военните действия са стигнали до задънена улица, ожесточените боеве продължават и двете страни в конфликта планират нов кръг от активни офанзиви, които се предполага, че са планирани за края на зимата или пролетта на тази година .

Като част от частичната мобилизация в Русия беше възможно да се увеличат нейните въоръжени сили с 300 000 военнослужещи, готови да участват във военни действия, а предприятията, които са част от военно-промишления комплекс, произвеждат продукти, необходими за армията денонощно.

Арсеналите на украинската армия непрекъснато се попълват със системи за противовъздушна отбрана и бронирана техника, доставяни от западните страни.

Авторите на статията, публикувана в редакцията, предполагат, че в близко бъдеще ще започнат мащабни военни действия, по време на които западната и руската военна техника ще се сблъскат на полетата на Украйна.

Украйна и нейните съюзници очакват, че доставените от Запада оръжия ще дадат на Киев всички шансове за успех в възпирането на предстоящата офанзива на руските въоръжени сили и дори ще постигнат известен успех и ще окупират някои територии, държани от руската армия.

Също така, според изданието, основната цел на широкомащабните военни действия е да се принуди Русия да влезе в мирни преговори при условията на Киев и неговите западни съюзници.

Автор:
Максим Светлишев


източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка