Департамент: Случаите на корупция в Украйна не са свързани с помощта на САЩ

Pan.bg 25 яну 2023 | 07:22 views (408) commentaries(0)
img
пан.бг
Случаите на корупция в Украйна не са свързани с помощта на САЩ - Държавният департамент
"Украинская правда" — сряда, 25 януари 2023 г., 03:59

НЕД ПРАЙС, СНИМКА: GETTY IMAGES

Обвиненията в корупция, довели до оставки в украинското правителство през последните дни, не включват милиарди долари военна и хуманитарна помощ, предоставена от Съединените щати.

Източник: Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс, цитиран от The New York Times

Подробности: Говорител на Държавния департамент каза, че администрацията на Джо Байдън „не е запозната с злоупотреба с американска помощ“ в Украйна.

Прайс подчерта, че доставките и средствата, които САЩ предоставят на Украйна, подлежат на внимателен надзор.

„Ние приемаме изключително сериозно нашата отговорност да осигурим подходящ надзор на всички форми на американска помощ, която предоставяме на Украйна“, каза той.

В същото време Прайс призна, че опустошението, причинено от руската инвазия, е усложнило усилията за проследяване на оръжия, както и на икономическа и хуманитарна помощ, която Вашингтон е изпратил на Киев.

„Има предизвикателства, свързани с настоящата ситуация, в която нашите украински партньори са в епицентъра на брутална атака от страна на Руската федерация. Но ние приемаме този ангажимент сериозно и имаме способността да предприемем мерки, за да гарантираме такова докладване“, той каза..


Говорителят на Държавния департамент подчерта, че САЩ приветстват „бързите и решителни действия“ на Зеленски и значителните усилия за борба с корупцията и изправяне на служители пред правосъдието, когато „не изпълняват възложените им задължения“.

Прайс добави, че Съединените щати ще продължат да подкрепят усилията на Украйна за прилагане на важни антикорупционни реформи.

Праистория:

На 24 януари кабинетът на министрите взе кадрови решения, с които освободи 6 заместник-министри и даде съгласие за освобождаване от длъжност на 5 началници на областни военни управления.
Кирило Тимошенко, заместник-началник на канцеларията на президента, също подаде оставка.източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка