Русия се опитва да разшири географията на настъпление и да пробие отбраната

Pan.bg 01 фев 2023 | 22:28 views (840) commentaries(0)
img
пан.бгРуската федерация се опитва да разшири географията на настъплението и да пробие отбраната - Маляр
Татяна Лозовенко — сряда, 1 февруари 2023 г., 21:46 ч.

Илюстративна снимка от Генералния щаб

Руските окупатори се опитват да разширят географията на настъплението в Лиманско направление и да пробият отбраната на украинските защитници.

Източник: Заместник-министърът на отбраната Хана Маляр в Telegram

Пряка реч: „На изток продължават ожесточени битки. Противникът се опитва да разшири географията на настъплението в Лиманско направление. Той прави мощни опити да пробие нашата отбрана.

Въпреки тежките загуби, руските нашественици продължават настъплението си и в Бахмутско, Авдиевско и Новопавловско направление.

Подробности: Маляр подчерта, че руските войски активно се опитват да достигнат границите на Донецка и Луганска области. Украинските защитници защитават всеки сантиметър земя в условията на превъзходство на врага в броя на бойците и оръжията, отблъскват вражеските атаки и се опитват да задържат защитата.

Пряка реч: „Всичко при такива условия е успех – защото използваме максимално силите и ресурсите си и дори повече.

И всеки ден на съпротива, лишаване на врага от възможността да разпръсне силите, унищожаване на оборудването и личния му състав е още един героичен ден, който ни доближава до победата. Дори когато всичко не работи веднага и отнема време."

Какво предшества това:

Вечерта на 1 февруари Генералният щаб съобщи, че руските военни се готвят за настъпление в определени райони, а също така продължават опитите за настъпателни действия в района на Лиман, Бахмут, Авдиев и Новопавлив.източник


Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка