Украинското МВР започна да сформира доброволни десантно-щурмови отряди

Pan.bg 03 фев 2023 | 03:37 views (805) commentaries(0)
img
пан.бг

МВР започна да сформира доброволни десантно-щурмови отряди "Офанзивна гвардия"
Альона Мазуренко — четвъртък, 2 февруари 2023 г., 22:45 ч.

снимка: Национална полиция

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Игор Клименко съобщи, че в МВР са започнали да се формират десантни бригади „Офанзивна гвардия“ за укрепване на Силите за отбрана и освобождаване на окупираните територии.

Източник: пресслужбата на Националната полиция

Пряка реч: „Решението за създаване на десантно-щурмови бригади беше взето от нашите работници, които имат достатъчно ярост, за да победят врага. Много от нашите военнослужещи, които защитаваха и защитават страната ни, поеха инициативата да набират хора в такива части.

Затова беше решено всички желаещи, които са родолюбци, загубили домовете или близките си поради войната, да бъдат обединени в такива бригади. Вече започнахме да формираме части, които имат за цел да освободят нашите територии и да стоят на международно признати граници.

Подробности: Според Клименко основата на тези части ще бъдат действащи полицаи, граничари и национални гвардейци.

Пряка реч: "На първо място, това са хора, преминали през горнилото 2014-2015 г., някои от които воюваха още през 2022 г. Някои от тях са ранени. Частите ще се състоят изключително от доброволци."

Лице, което иска да се присъедини към „Офанзивната гвардия“, може да подаде подходящо заявление на уебсайта storm.mvs.gov.ua, където са представени всички бригади, които се набират.

Или изпратете въпросник чрез Tsnap на уебсайта.

Кандидатът трябва да премине военномедицинска комисия, да премине психологически и физически тест.

Клименко отбеляза, че всички бойци от тези бригади имат предимствата, които са достъпни за военния персонал и полицаите.

Директен език: "Военните могат да отидат на договор или на мобилизация, това се отнася за Държавната гранична служба и Националната гвардия. Всички придобивки и социални гаранции се запазват, освен това предлагаме достойно заплащане. Предлагаме и възможност за получаване професия в учебните заведения на МВР."

Обучението на бойците на бригадата ще продължи няколко месеца: първо самостоятелно, след това в състав, а когато командирът разбере, че подразделението е готово, те ще пристъпят към изпълнение на бойни задачи.източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка