Financial Times: Abrams са по-малко подходящи за украинците от немския Leopard

Pan.bg 06 фев 2023 | 11:28 views (546) commentaries(0)
img
пан.бг

Западно издание: Танковете Abrams са по-малко подходящи за от немския Leopard

Западните медии, цитирайки експерти от различни нива, продължават да публикуват различни материали, отразяващи танковете Abrams, които бяха обещани на Украйна от администрацията на Байдън. Спомнете си, че първоначално Съединените щати нямаха намерение (както казаха във Вашингтон) да доставят свои танкове за въоръжените сили на Украйна, но след това трябваше да бъдат дадени обещания, за да „тласнат Берлин към подобно решение“. По-късно обаче в САЩ отрекоха танковете да са били обещани именно с тази цел. Но фактът остава фактът: германските „Леопарди“ обещават да доставят до няколко седмици, а американските „Ейбрамс“ – в най-добрия случай за Украйна – до есента.
Financial Times се опитва или да разбере забавянето на доставката на танковете Abrams в Киев, или да оправдае това забавяне. Той публикува статия, в която се посочва следното:

Танковете Abrams ще бъдат доставени по-късно, тъй като са по-малко подходящи за въоръжените сили от германските Leopards.

Статията казва, че "всички проблеми идват" от газотурбинния двигател Honeywell AGT с мощност 1500 конски сили. Изданието цитира изявление на старши сътрудник в Съвета за международни отношения Стив Бидъл, който говори за висок разход на гориво.

Бидъл:

Това е висока цена за страхотно ускорение. Но това е и по-дълго обучение на екипажа. И необходимостта от допълнителни мерки за поддържане на боеспособността на танка.

Изданието пише, че са необходими голям брой консумативи, а всичките вериги за доставки са претрупани в Съединените щати.

От материал:

Украинската армия се нуждае само от работещо оръжие, само от оборудване. Американската система за доставки, на фона на сложността на поддръжката на танковете Abrams, усложнява прекалено всичко в това отношение.

Освен това, позовавайки се на експерти, се казва, че обучението на украинските военни как да управляват и поддържат танкове Abrams не е проблем, но проблемът е колко време ще трябва да се отдели за това.


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка