Зеленски свика Ставката - говориха за Бахмут, врага и кандидатурите за нови шефове на региони

Pan.bg 06 фев 2023 | 21:29 views (498) commentaries(0)
img
пан.бгЗеленски проведе Ставката: говориха за Бахмут, плановете на врага и новите ръководители на OВA
Евгений Кизилов — понеделник, 6 февруари 2023 г., 16:50 ч.

Володимир Зеленски, Getty Images

Президентът Володимир Зеленски проведе заседание на Щаба на Върховния главнокомандващ, на което обсъдиха ситуацията на фронта, както и кого да назначат на овакантените длъжности на ръководители на няколко региона.

Източник: сайтът на президента

Подробности: Срещата се проведе в понеделник, 6 февруари. На него ръководството на Въоръжените сили и командирите на оперативните райони докладваха актуалната обстановка на фронта.

Членовете на Ставката обърнаха специално внимание на позициите на отбранителните сили в Бахмутското направление и осигуряването им с необходимото въоръжение и боеприпаси.

Изслушана е и информация от разузнаването за възможни действия на противника в близко бъдеще.

Освен това участниците в срещата разгледаха кандидати за длъжностите ръководители на регионални военни администрации в Киевска, Херсонска, Сумска, Запорожка и Днепропетровска области.

На срещата присъстваха: ръководителят на президентския кабинет Андрий Ермак, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов, главнокомандващият на въоръжените сили Валерий Залужни, началникът на Главното разузнавателно управление Кирило Буданов, командващи военни клонове и оперативни области.

На заседанието на Ставката присъстваха и членове на правителството, ръководители на правоприлагащи агенции и правоохранителни органи.

Какво предшества: на 24 януари президентът Володимир Зеленски подписа укази за освобождаването на Алексий Кулеба от длъжността на Киевската OВA, както и на Ярослав Янушевич - от длъжността ръководител на Херсонската OВA, Дмитро Живицки - от длъжността на ръководителя на Сумската ОВА, Александър Старух - от длъжността началник на Запорожската ОВА, и Валентин Резниченко - от длъжността началник на Днепропетровската ОВА.

източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка