Зеленски: Във фронтовите райони ще назначим шефове на ОВА с военен опит

Pan.bg 07 фев 2023 | 01:28 views (310) commentaries(0)
img
пан.бг
В предните райони ще бъдат назначени ръководители на ОВА с военен опит - Зеленски

Альона Мазуренко — понеделник, 6 февруари 2023 г., 21:51 ч.

снимка: ОП

Президентът Володимир Зеленски обяви, че в редица гранични и фронтови региони ще бъдат назначени лидери с военен опит.

Източник: видеообръщение на Зеленски

Пряка реч: „Засилваме управленските си позиции. В редица региони – особено пограничните и фронтовите – назначаваме мениджъри с военен опит.

Тези, които могат да се покажат най-ефективно в защитата срещу съществуващите в момента заплахи. Ще информирам за всяко такова решение.

Ние ще съчетаем опита, натрупан от нашите хора в защитата на Украйна – военен опит – с конкретна управленска работа на позиции в местната и централната власт“.

Подробности: Зеленски почете и бойците от 54-та и 93-та отделни механизирани бригади, 15-ти отделен батальон от 128-ма планинско-щурмова бригада.

Президентът припомни, че на 6 февруари е провел заседание на Щаба, на което е обсъдена ситуацията в Бахмут и осигуряването на боеприпаси на войниците. Освен това шефът на разузнаването Кирил Буданов докладва за плановете на окупаторите.

Той отбеляза и формирането на "Офанзивна гвардия" в МВР: "Началото е силно. Ще има продължение. Благодаря на всички, които проявиха интерес към формирането на бригади. Добра мотивация плюс добра подготовка е равно на възможност на нашите сили за отбрана и сигурност да върнат Украйна в Украйна."

Ще напомним:

На заседанието на колата на 6 февруари участниците разгледаха кандидати за длъжностите ръководители на регионални военни администрации в Киевска, Херсонска, Сумска, Запорожка и Днепропетровска области.

източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка