Повече от 8000 украински доброволци кандидатстваха за "Офанзивна гвардия"

Pan.bg 07 фев 2023 | 02:25 views (415) commentaries(0)
img
пан.бг
Повече от 8000 доброволци кандидатстваха за "Офанзивна гвардия" - Клименко
Альона Мазуренко — понеделник, 6 февруари 2023 г., 23:51 ч.

снимка: МВР

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Игор Клименко каза, че за "Офанзивна гвардия" са кандидатствали над 8000 доброволци.

Източник: Клименко в ефира на телемарафона

Пряка реч: „До момента над 8000 доброволци са подали заявления в Офанзивната гвардия. Всички те ще преминат разговори и проверки.

Най-много доброволци са се записали в Националната гвардейска част, но има и в други бригади. Шест са бригадите в Националната гвардейска част, една в Националната полиция и една засега в Държавната гранична служба.

Комплектуването ще продължи 60 дни. Това не е постоянен процес, с всеки доброволец провеждаме събеседване, военномедицински преглед, проверяваме неговите физически и психически възможности и провеждаме специални проверки. Защото тези лица, които отиват в службата, не могат да бъдат криминално проявени“.

Подробности: Според Клименко, ако доброволец избере интелигентност, той ще бъде тестван, ако иска да е минометна единица, той ще се научи как да стреля с минохвъргачка.

Служебният министър на вътрешните работи подчерта, че "Офанзивната гвардия" ще бъде насочена към освобождаването на територията: "Ние ще работим върху настъплението. Докато въоръжените сили на Украйна защитават границите, ние се готвим да освободим нашите територии."


Напомняме ви: Можете да се присъедините към „Офанзивна гвардия“ онлайн на storm.mvs.gov.ua или в определени Центрове за предоставяне на административни услуги. Има и гореща линия за консултации 0800100020.

Всеки, който желае, може да избере войскова част според духа си, да се запише, да премине задължителна няколкомесечна бойна подготовка.

Доброволците могат да избират:

"Стоманена граница" (бригада на Държавната гранична служба на Украйна);
„Червена калина“ (бригадата вече включва герои, участвали в битките в Донецка и Луганска области, защитавали Киев);
"Лют" (бригада на Националната полиция на Украйна);
"Рубиж" (героите, защитавали летището в Гостомел, Рубижне в Луганска област, вече са влезли в редиците на бригадата);
"Спартан" (мощна щурмова бригада, защитавала Харков);
„Кара-Даг” („наказание за Крим”, ще участва в освобождаването на АРК);
"Буревий" ("бригада за обезвреждане на руската армия", както пише Смирнов);
"Азов" (легендарна единица, един от основните центрове за отбрана на Мариупол).

история:

На 2 февруари изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че в МВР са започнали да се формират десантни бригади „Офанзивна гвардия“ за укрепване на Силите за отбрана и освобождаване на окупираните територии.
От Националната полиция обясниха, че Украйна се готви за освобождаването на Луганск, Донецк и Крим от руските окупатори, затова МВР сформира 8 десантно-щурмови бригади от "Офанзивна гвардия" и кани доброволци.
От Националната гвардия подчертаха, че всички щурмоваци от „Офанзивната гвардия“ ще получат социални гаранции, включително възможност за жилище и лечение, както и обучение в университет.


източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка