СВОДКА ГЩ Украйна:Противникът се прегрупира и води настъпление в 5 направления

Pan.bg 07 фев 2023 | 07:30 views (512) commentaries(0)
img
пан.бг











Противникът се прегрупира и води настъпление в 5 направления
Олга Хлущенко — вторник, 7 февруари 2023 г., 06:57

снимка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Руските окупационни войски се прегрупират на отделни линии и атакуват в 5 направления.

Източник: сутрешна сводка на Генералния щаб на Въоръжените сили

Буквално: "Противникът продължава да се прегрупира в отделни направления. Основните усилия са съсредоточени върху воденето на настъпателни действия в купянското, лиманското, бахмутското, авдиевското и новопавловското направление."

„Окупаторите продължават да търпят загуби. За рехабилитация на ранени и преоблечени като цивилни врагът създаде още една военна болница в Херсонска област.

Военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация бяха настанени на първия етаж на психоневрологичния пансион в Кайро, а цивилните пациенти бяха преместени на други етажи.

Медицинско оборудване е иззето и транспортирано от окупаторите от окръжната болница на Велика Лепетиха.

Детайли: За изминалото денонощие противникът е нанесъл 6 ракетни и 24 въздушни удара. Извърши 75 атаки със системи за реактивен залп, по-специално срещу граждански обекти в Харковска, Донецка, Днепропетровска и Херсонска области, има жертви сред цивилното население.
ВИДЕО НА ДЕНЯ
Реклама: 3:39

През изминалото денонощие подразделения на Силите за отбрана на Украйна отблъснаха атаките на окупаторите в районите на населените места Новоселивске, Креминна и Диброва в Луганска област и Верхньокамянске, Веселе, Зализнянске, Красна гора, Бахмут, Ивановске и Парасковиевка в Донецка област.

Във Волинското, Полиското, Сиверското и Слобожанското направление не бяха открити настъпателни групи на противника. В същото време бяха обстрелвани районите на селищата Поповка и Александровка в Сумска област и селищата Стрелеча, Глибоке, Красне, Гатишче, Вовчанск и Дворична в Харковска област.

В купянското направление врагът обстрелва с танкове, минохвъргачки и артилерия районите на Ивановка, Кучеровка, Кисливка и Котляровка в Харковска област, както и Новоселивске и Стелмаховка в Луганска област.

На Лимански направление са засегнати от пожар Терни в Донецка област и Плошанка, Червонопивка, Кремина и Диброва в Луганска област.

По посока на Бахмут Спирне, Берестов, Белогоривка, Красна гора, Бахмут, Клишчиевка, Курдюмивка и Озаряновка попаднаха под вражески огън.

Авдиевка, Первомайске, Невелске, Красногоровка, Георгиевка, Марьинка, Победа и Новомихайловка са пострадали от пожар в посока Авдиевка.

В посока Новопавливск вражески обстрели са регистрирани във Въгледар, Пречистивка, Золотая Нива и Нескучный в Донецка област.

В Запорожка област бяха обстрелвани районите на 23 населени места, по-специално Новопил, Олгивске, Гуляйполе, Чаривне, Мала Токмачка, Степове в Запорожие и Великомихайловка в Днепропетровска област.

От минометен и артилерийски огън в посока Херсон са обстрелвани райони на 19 населени места. Сред тях са Гола Пристан, Золота Балка, Качкаривка, Милове, Антонивка и Херсон.

През деня авиацията на Силите за отбрана нанесе 9 удара по районите на съсредоточаване на личен състав и бойна техника на окупаторите и 2 удара по позиции на зенитно-ракетни комплекси.

А частите на ракетните войски и артилерията удариха 8 района на концентрация на жива сила на противника.




източник


Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка