ISW: Си Дзинпин ще предложи на Путин помощ за избягване на санкции

Pan.bg 18 мар 2023 | 07:21 views (765) commentaries(0)
img
пан.бг
Си Дзинпин ще предложи на Путин помощ за избягване на санкции - ISW
"Украинская правда" — събота, 18 март 2023 г., 05:35 ч.

Си Дзинпин ще предложи на Путин помощ за избягване на санкции - ISW
СРЕЩА НА ПУТИН И СИ ДЗИНПИН В ПЕКИН. СНИМКА: AFP ЧРЕЗ GETTY IMAGES

Китайският президент Си Дзинпин ще се срещне с руския президент Владимир Путин по време на официално посещение в Русия на 20-22 март, вероятно за да обсъдят схемите за избягване на санкции и интереса на Китай да посредничи при уреждането на войната в Украйна, според анализатори от Института за Проучване на войната.

Източник: доклад на ISW

Подробности: Както знаете, Кремъл заяви, че Путин и Си планират да подпишат двустранни документи, чието съдържание засега е неизвестно, и да обсъдят текущи въпроси на всеобхватното партньорство между Руската федерация и Китай.

По-рано беше съобщено, че китайски компании са продали части за дронове и оборудване, което може да се използва за военни цели, на руски компании. В същото време западните разузнавателни служби заявиха, че китайското ръководство обмисля възможността да предостави на Русия смъртоносни оръжия.

„Си вероятно планира да обсъди с Путин и руски официални лица схеми за заобикаляне на санкциите, които ще улеснят продажбата и предоставянето на китайско оборудване на Русия“, убедени са експертите на института.

По-рано ISW заключи, че на 1 март Александър Лукашенко и Си подписаха пакет от 16 споразумения, които биха могли да улеснят заобикалянето на руските санкции чрез популяризиране на китайски продукти през Беларус.

„Си вероятно ще има за цел да допринесе за китайските усилия да позиционира Китай като безпристрастен посредник в преговорите между Русия и Украйна. На 24 февруари Китай разкри мирен план от 12 точки за войната в Украйна, въпреки че остава неясно какво точно Предложенията на Китай ще включват уреждане на войната чрез преговори. Си може да се опита да използва успеха си в посредничеството за възстановяване на дипломатическите отношения между Иран и Саудитска Арабия за по-широко посредничество в тази война", добавиха анализаторите на института.източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка