НАТО обсъжда идеята за разполагане на до 300 000 войници на границата с Русия

Pan.bg 19 мар 2023 | 04:59 views (619) commentaries(0)
img
пан.бг
НАТО обсъжда идеята за разполагане на до 300 000 войници на границата с Руската федерация - медии
"Украинская правда" — неделя, 19 март 2023 г., 04:46 ч.

НАТО обсъжда идеята за разполагане на до 300 000 войници на границата с Руската федерация - медии
Колона на американската армия. Илюстративна снимка от GETTY IMAGES

НАТО говори за необходимостта от укрепване на източните граници с Руската федерация поради натрупването на техника и военен контингент до 300 000 войници, което трябва да направи невъзможно Русия да разшири войната извън границите на Украйна.

Източник: Politico

Подробности: Вестникът пише, че НАТО възнамерява да спре Руската федерация, ако тя реши да разшири войната извън границите на Украйна. Поради това Алиансът говори за укрепване на източните си граници и необходимостта да изпрати до 300 000 военни на граничната линия.

Отбелязва се, че подобни действия изискват координация и големи усилия от 30-те членки на НАТО, за да осигурят войници, места за обучение, голям брой оръжия, техника и боеприпаси.

Но с одобрението на действията, подчертава вестникът, могат да възникнат трудности, тъй като много страни от Алианса вече се притесняват от собствените си недостатъчни запаси от боеприпаси, чието попълване изисква време и пари.

Politico пише, че военното ръководство на страните от НАТО трябва да представи актуализирани планове за регионална отбрана. Представители на Алианса предложиха границите му с Руската федерация да бъдат охранявани от до 300 000 войници, пише вестникът.

Отбелязва се, че първият ешелон на войските на НАТО може да се състои от около 100 000 войници, готови да бъдат разгърнати до 10 дни. Може да включва военнослужещи от Полша, Норвегия, Естония, Латвия и Литва.


Вторият ешелон от войски, пише изданието, ще поддържа тези войници, готови да се разположат в рамките на 10-30 дни от страни като Германия.
източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка