ISW: С информационна дезинформация Пригожин оправдава неуспеха си в Бахмут

Pan.bg 19 мар 2023 | 08:10 views (256) commentaries(0)
img
пан.бг
Пригожин измисля информация, за да оправдае провала на "Вагнер" да обкръжи Бахмут - ISW
"Украинская правда" — неделя, 19 март 2023 г., 06:35

Пригожин измисля предлози, за да оправдае провала на Вагнер да обкръжи Бахмут – ISW
ОСНОВАТЕЛЯТ НА "PVK WAGNER" Евгений Пригожин, GETTY IMAGES

Евгений Пригожин, основателят на ЧВК "Вагнер", се опитва да създаде информационни причини, за да обясни защо наемниците не могат да завършат обкръжението на град Бахмут, според доклада на Института за изучаване на войната.

Източник: ISW

Подробности: Анализаторите на института отбелязаха, че в скорошно интервю Пригожин твърди, че украинските сили се подготвят за контранастъпление в 5 направления. По-специално в Белгородска област на Руската федерация, в Креминная област, в Бахмутска област, в посока Донецк и в Запорожка област. Според Пригожин украинските операции ще започнат в средата на април, поради което той призова руските войски да се подготвят за тях, като натрупат боеприпаси и техника.

Експертите на ISW смятат, че Пригожин описва украинските сили като притежаващи достатъчна бойна мощ, за да започнат мащабна контранастъпление в целия театър, за да оправдае неуспеха на ЧВК Вагнер да завърши обкръжаването на Бахмут.

Според анализаторите „вагнерианците“ вероятно ще извършат атаки срещу населени места, които са по-лесни за превземане на север и северозапад от Бахмут, тъй като способността им да постигнат тактически успех в самия Бахмут е намалена, а Пригожин се опитва да представи тези действия като защита на фланговете при подготовката на украинската контраофанзива.

„Описанието на Пригожин за предстоящото украинско контранастъпление също означава, че той вярва, че руските войски скоро ще загубят инициативата в полза на Украйна и ще бъдат принудени да преминат в отбрана, вместо да продължат неуспешните настъпателни операции в районите на Креминая, Бахмут, Авдиевка и Въгледар“, допълват от ISW.източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка