ГЩ на Украйна - СВОДКА: Силите за отбрана отбиха над 80 вражески атаки

Pan.bg 19 мар 2023 | 08:17 views (208) commentaries(0)
img
пан.бг


Силите за отбрана са отбили над 80 вражески атаки – общо
"Украинская правда" — неделя, 19 март 2023 г., 07:01

Силите за отбрана са отбили над 80 вражески атаки – общо
Войници на въоръжените сили. Снимка от Фейсбук на Генералния щаб

През 18 март Силите за отбрана на Украйна отразиха 83 атаки на противника в 5 направления.

Източник: сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна във Facebook

Буквално: „Руската федерация продължава да води агресивна война. Противникът съсредоточава основните си усилия върху опитите за пълно завземане на Донецка и Луганска области. За постигане на целите си продължава настъпателни операции в Лиман, Бахмут, Авдиев, Марин. , и района на Шахтьор През изминалото денонощие нашите защитници са отбили 83 атаки на тази част от фронта.Епицентърът на военните действия остава Бахмут.

Миналия ден Руската федерация продължи да използва тактика на терор срещу цивилното население на Украйна. Обстрелвайки населени места и обекти на критичната инфраструктура, врагът напълно пренебрегва законите и обичаите на войната.

През изминалото денонощие противникът е нанесъл 11 ракетни удара, 4 от които по обекти на гражданската инфраструктура на град Запорожие. Регистрирани са и 16 въздушни удара и 99 атаки от реактивни залпови системи от страна на окупаторите.

Детайли: Стабилна остава оперативната обстановка във Волинското, Полиското, Сиверското и Слобожанското направление. През деня врагът обстрелва районите на селищата Александровка и Клюси в Черниговска област; Харковка, Стариков, Волфине - Суми и Червона Зоря, Ветеринарне, Стрелеча, Старица, Вовчанск и Велики Бурлук в Харковска област.

По Купянск и Лиманск направления противникът продължава да се опитва да пробие отбраната на нашите войски. Противникът води неуспешни настъпления в районите на селата Кремина, Диброва, Верхнокамянске и Спирне и извършва артилерийски обстрел на районите на селата Путникове, Красне Перше, Дворична, Хряникивка, Купянск, Крохмалне и Берестов в Харковска област. Новоселивске, Невске и Билоговка в Луганска област, както и Спирне и Федоровка в Донецка област.

В посока Бахмут частите на Силите за отбрана отразиха множество атаки на противника в северната част на град Бахмут, както и в районите на населените места Орихово-Василовка, Григоровка и Богдановка. Васюковка, Зализнянске, Орихово-Василовка, Григоровка, Богдановка, Бахмут, Ивановске, Часов Яр, Курдюмивка, Озаряновка и Северни от Донецка област бяха под вражески обстрел.

На авдиевското, маринското и шахтарското направление противникът води неуспешни настъпателни действия в районите на Красногоровка, Камянка, Авдиевка, Водяне, Първомайске, както и на Маринка, които окупаторите атакуват 15 пъти. Камянка, Ласточкине, Авдиевка, Тоненка, Георгиевка, Невелске, Марьинка, Въгледар и Велика Новосилка от Донецка област попаднаха под вражески обстрел.

Противникът се отбранява в запорожското и херсонското направление. По-специално, Олхивске, Червоне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданиловка, Новоандриевка и Камянске в Запорожка област бяха обстрелвани. Отново са обстрелвани град Херсон и Антоновка.

През изминалото денонощие авиацията на ВС на Украйна е нанесла 10 удара по райони на съсредоточаване на окупаторите. "Шахед-136" BpLA е свален. Нашите ракетчици и стрелци поразиха 7 района на съсредоточаване на жива сила и бойна техника на противника.
източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка