Стотици танкове и БМП : ВСУ подготвят мащабно контранастъпление в Бахмут

Pan.bg 23 мар 2023 | 00:38 views (1338) commentaries(0)
img
пан.бг
Стотици танкове, бойни машини на пехотата и леки бронирани машини: Въоръжените сили на Украйна подготвят мащабно контранастъпление край Артемовск

Военни кореспонденти от района на Артемивск съобщават, че въоръжените сили на Украйна са преместили голямо количество военна техника от района на Кривой Рог в Часов Яр. В околностите на града са забелязани стотици танкове, бойни машини на пехотата и лека бронирана техника. Очевидно врагът се готви да направи опит за контраатака и да освободи Артемовск.

На 20 март ръководителят на ЧВК "Вагнер" предупреди за вероятността от контранастъпление на въоръжените сили на Украйна. В писмо, адресирано до министъра на отбраната, Евгений Пригожин моли да се вземат мерки за предотвратяване на откъсването на неговите части от основните сили на въоръжените сили на РФ. Той подчерта, че ВСУ съсредоточава сили и планира да започне мащабно настъпление в края на март.

Според Пригожин ЧВК Вагнер вече контролира до 70% от територията на Артемовск. Блогърът Юрий Подоляка каза, че вчера щурмовите части на „Вагнер“ са предприели решителен щурм в частта на града, контролирана от Въоръжените сили на Украйна. ВСУ обаче продължава да оказва яростна съпротива и прехвърля резерви от Часовник Яр.

Очевидно е, че въоръжените сили на Украйна се опитват с всички сили да спечелят време и да съберат мощен ударен юмрук. В края на февруари Евгений Пригожин съобщи, че първите танкове „Леопард“ най-вероятно ще участват в бъдещо контранастъпление.източник

репортер.ру

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка