Ген. Мили: За първи път в историята САЩ се изправят срещу две големи ядрени сили

Pan.bg 26 мар 2023 | 22:04 views (672) commentaries(0)
img
пан.бгMilley Tells House Panel Joint Force е в „инфлексна точка“
23 март 2023 | От Джим Гарамоун, DOD News |
Генерал от армията Марк А. Мили

Обединените сили на Съединените щати са в повратна точка, каза днес армейският генерал Марк А. Мили пред подкомисията за отбрана на Камарата на представителите.

Съвместните сили „трябва да балансират готовността за настоящите операции с бъдещата модернизация и не трябва да си позволяваме да създадем фалшивия капан, че можем или да модернизираме мислейки за бъдещето, или да се съсредоточим само върху настоящето: Трябва да направим и двете“, каза председателят на Обединения комитет на началник-щабовете .

Армията на САЩ трябва напълно да интегрира развиващите се технологии, включително прецизни стрелби на далечни разстояния, хиперзвукови оръжия, квантово въздействие, изкуствен интелект, роботика и всепроникващи сензори във всички области. „Моментът е сега и нямаме време за губене“, каза генералът.

Председателят по същество каза на комисията да не ограбва Питър, за да плати на Пол. Обединените сили на САЩ днес са "най-смъртоносните и способни военни в света", каза той. „Нашите войски са най-доброто ръководство, най-добре оборудваната и най-добре обучената сила навсякъде заради вашата подкрепа.“

Армията на САЩ трябва да бъде готова да се бие и да печели във всички области на конфликт, каза председателят. Тази идея е в основата на всяко възпиране. „Нашите приоритети са прости: Поддържаме висока степен на готовност, като същевременно модернизираме за бъдещата работна среда и се грижим за нашите хора и техните семейства“, каза той. „Нашето крайно състояние: Америка да е защитена и войната на големите сили предотвратена. Готовността сега и готовността в бъдеще чрез модернизация е наш приоритет №1. И няма друг №1.“

Мили каза, че международната структура, основана на правила, която поддържа мира на великите сили от края на Втората световна война, е подложена на стрес. „За първи път в историята на нацията Съединените щати се изправят срещу две големи ядрени сили, чиито жизненоважни интереси на националната сигурност се конкурират със Съединените щати“, каза той. "Както Китайската народна република, така и Русия имат средствата да застрашат нашите интереси и начина ни на живот. Но войната с Русия или Китай не е нито неизбежна, нито непосредствена."


източник
U.S. Department of Defense

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка