ГЩ на Украйна: Руснаците имат частичен успех в Бахмут, но ВСУ държат града

Pan.bg 30 мар 2023 | 01:43 views (607) commentaries(0)
img
пан.бг

Руснаците имат частичен успех в Бахмут, но ВС на Украйна държат града - Генщабът
Татяна Лозовенко — сряда, 29 март 2023 г., 18:55 ч.

БОМБОДИРАН БАХМУТ НА САТЕЛИТНА СНИМКА МАКСАР

Руските нашественици продължават да щурмуват Бахмут и имат частичен успех, но украинските защитници държат града.

Източник: Генерален щаб на Въоръжените сили

Буквално: „По посока на Бахмут врагът продължава нападението на град Бахмут с частичен успех. Въпреки това нашите защитници смело държат града, отблъскват многобройни вражески атаки.

През деня врагът води неуспешни настъпателни действия в района на Орихово-Василовка на Донецка област. Обстрелвани са Минковка, Орихово-Василовка, Бахмут, Часов Яр и Торецк на Донецка област.

Детайли: Авиацията на Силите за отбрана през деня нанесе 5 удара по районите на съсредоточаване на личен състав и бойна техника на окупаторите. Също така части на ВВС на Въоръжените сили на Украйна унищожиха руски бомбардировач Су-24М.

През деня украинските ракетчици и артилеристи са поразили 2 района на съсредоточаване на жива сила, въоръжение и военна техника на противника, 1 склад с боеприпаси и 2 склада с ГСМ на противника.

През денонощието противникът е нанесъл 1 ракетен и 16 въздушни удара, извършил е 4 обстрела от ракетни установки.


Вероятността за нанасяне на ракетни и въздушни удари по цялата територия на Украйна остава висока, тъй като врагът продължава да пренебрегва законите и обичаите на войната и продължава да използва тактики на терор срещу цивилното население.

Днес в резултат на въздушен удар по инфраструктурата на град Берислав, Херсонска област, бяха ранени цивилни, бяха повредени частни къщи и обекти на гражданската инфраструктура.

Противникът съсредоточава основните си усилия за водене на настъпателни действия в района на Лиман, Бахмут, Авдиев и Марин. В епицентъра на военните действия остават селищата Билоговка, Бахмут, Авдиевка и Маринка.

Подразделенията на Силите за отбрана на Украйна са отбили 48 атаки на противника по посочените направления.

Във Волинското, Полиското, Сиверското и Слобожанското направление оперативната обстановка не се е променила съществено и не са открити признаци на формиране на настъпателни групи на противника. Противникът продължава да поддържа военно присъствие в пограничните райони на Курска и Белгородска област. През деня врагът е обстрелвал районите на селата Чернацке, Есман, Кучеровка, Билопиля, Волфине и Басивка в Сумска област, както и районите на селата Тимофеевка, Ветеринарно, Глибоке, Пищане, Гатище, Вовчанск и Бочкове в Харковска област. регион.

В Лиманско направление през деня противникът извършва неуспешни настъпателни действия в района на Вимка. На артилерийски обстрел бяха подложени райони на населените места в купянската и лиманската посока. Сред тях са Колодязне, Дворична, Западне, Петропавловка, Купянск, Кисливка и Камянка от Харковска област; Стелмаховка, Невске, Кузмине и Билогоривка в Луганска област, както и Колодязи, Спирне и Сиверск в Донецка област.

На авдиевското и маринското направление противникът безуспешно извършва настъпателни действия в посока на населените места Новокалинове, Степове, Авдиевка, Северна, Първомайске, Маринка. Той обстрелва населени места, по-специално: Новокалиново, Авдиевка, Водяне, Карловка, Красногоровка, Маринка, Георгиевка и Новомихайловка в Донецка област.

На Шахтарско направление през деня врагът обстрелва районите на населените места Въгледар, Пречистивка, Велика Новосилка в Донецка област.

В запорожското и херсонското направление противникът продължава да ръководи отбраната. Обстрелвани населените места на Времивка, Донецка област; Малиновка, Гуляйполе, Староукраинка и Чаривне, Запорожка област; Веселе, Берислав, Козацке, Зеленивка, Антонивка, Днепровске от Херсонска област и град Херсон.

В Арменски и Джанкойски райони на временно окупираната територия на Автономна република Крим противникът продължава изграждането на укрепления и окопи. Цивилното население участва активно в изпълнението на работите.

източник

украинска правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка