Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов обсъди актуалната обстановка и предизвикателствата в Черноморския регион с офицери от Командно-щабния колеж на Бундесвера

Pan.bg 30 мар 2023 | 12:49 views (1422) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна днес, 30 март, с офицери от стратегическия курс на Командно-щабния колеж на Бундесвера на Федерална република Германия. Ръководител на групата от 13 обучаеми бе директорът на дирекция „Стратегически въпроси“ в колежа бригаден генерал Франк Пийпър. Гостите бяха придружавани от аташето по отбраната на Германия подполковник Матиас Пфайфер.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Адмирал Ефтимов представи ролята, мисиите и задачите на Въоръжените сили, приноса на България към мисиите и операциите на НАТО и Европейския съюз, както и подкрепата, която Българската армия оказва за охраната на държавната граница и ограничаването на нелегалния трафик на мигранти.

Той запозна гостите с проектите за модернизация на Въоръжените сили и полаганите усилия за изграждането на съвременни и модерни формирования, които допринасят за националната и колективна отбрана. Адмирал Ефтимов сподели предизвикателствата пред Въоръжените сили и нарасналите изисквания към тях, особено в условията на сложната среда за сигурност в региона.

Интерес предизвикаха темите за актуалната обстановка в Черноморския регион и произтичащите от войната в Украйна потенциални рискове и заплахи. Началникът на отбраната акцентира върху мерките на НАТО за засилване на възпирането и отбраната на Югоизточния фланг на Алианса. Той подчерта важността на многонационалната бойна група на наша територия, както и на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО.

Офицерите от стратегическия курс на Командно-щабния колеж на Бундесвера посетиха също Командването на ВМС, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВА „Г. С. Раковски“.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов обсъди актуалната обстановка и предизвикателствата в Черноморския регион с офицери от Командно-щабния колеж на Бундесвера

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка