ГЩ на Украйна съобщава за възобновено прехвърляне на руски сили в Беларус

Pan.bg 28 май 2023 | 14:34 views (765) commentaries(0)
img
пан.бг
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава за възобновено прехвърляне на руски сили и средства в Беларус


Русия отново започна да прехвърля войски на територията на Беларус, в републиката пристигат следващите ешелони с военна техника и персонал. Това съобщиха от пресслужбата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

Според украинското разузнаване руското командване е възобновило прехвърлянето на части от руските въоръжени сили в Беларус за обучение на полигоните на беларуската армия. Съобщава се, че подготвените части ще бъдат изпратени в Украйна през руска територия.

Отделни подразделения на въоръжените сили на Руската федерация пристигат на полигоните на Република Беларус за провеждане на бойна подготовка, преди да бъдат изпратени на войната в Украйна

- се казва в съобщението.

В същото време не е изключено Русия да започне да трупа сили в Беларус за по-нататъшно контранастъпление от тази посока. В момента руската групировка не разполага със сили и средства за провеждане на настъпателна операция, но е в състояние да ги натрупа в близко бъдеще. Има също така възможност част от беларуската армия да се присъедини към руските сили, като по този начин се формира необходимият ударен юмрук.

Командването на групировката "Север" на въоръжените сили на Украйна заявява готовност да отрази потенциален удар на руските войски, силите, разположени близо до границата с Беларус, разполагат с всичко необходимо за това. Както каза по-рано командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал Наев, въпреки че в момента няма подготовка за настъпление от Беларус, това не означава, че то няма да се случи. Поради това Киев е принуден да държи значителни сили на границата, отстранявайки ги от основните направления.


източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка